OS X-update dicht kritiek beveiligingslek, update dus zo snel mogelijk

Lars Paijmans
2 september 2016, 7:53
1 min leestijd
OS X-update dicht kritiek beveiligingslek, update dus zo snel mogelijk

Vorige week bracht Apple vanuit het niets een update uit voor iOS, die later een kritiek beveiligingslek bleek te dichten. Hiermee konden kwaadwillenden op afstand toegang gemakkelijk krijgen tot je smartphone. Vandaag is deze er ook als OS X beveiligingsupdate voor El Capitan, Yosemite en Safari.

Lees verder na de advertentie.

OS X beveiligingsupdate nu beschikbaar

Dit beveiligingslek wordt Pegasus genoemd, en kan zonder dat de gebruiker het weet een apparaat op afstand inbreken. Vervolgens is het mogelijk om software te installeren waarmee de gebruiker gevolgd kan worden en zijn gegevens kunnen worden ingezien.

OS X beveiligingslek

Naast toegang tot Safari kan Pegasus ook in apps van Apple en apps van derden, zoals iMessage, FaceTime, Gmail en Skype. Apple dichtte het lek op iOS vorige week al, maar omdat veel van de code ook gedeeld wordt op OS X en Safari is daar vandaag ook een fix voor uitgebracht.

Het is dus aan te raden om deze update zo snel mogelijk te installeren, want een verkeerd linkje is snel aangeklikt. Installeren is simpel: je klikt op het Apple-logo in de linker bovenhoek van je scherm, gaat naar ‘Over mijn Mac’ en selecteert vervolgens ‘Software-update’. Een andere manier is de Mac App Store openen waar deze OS X beveiligingsupdate op je staat te wachten.

Nog net voor macOS Sierra

De update komt net voordat Apple de publieke versie van macOS Sierra uit zal brengen. Volgende week houdt Apple een speciaal Apple event op 7 september, en de verwachting is dat we zowel macOS Sierra als iOS 10 daarna kunnen downloaden. Apple vond dit beveiligingslek echter gevaarlijk genoeg om er een tussentijdse update voor uit te brengen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu