Onze 6 wensen voor OS X 10.12 ‘Fuji’

Lars Paijmans
18 april 2016, 19:28
3 min leestijd
Onze 6 wensen voor OS X 10.12 ‘Fuji’

Over een paar maanden zal Apple naar alle waarschijnlijkheid OS X 10.12 (of MacOS) aan de wereld presenteren. Welke nieuwe functies mogen wat ons betreft absoluut niet ontbreken? Dit zijn onze zes OS X 10.12 wensen.

Lees verder na de advertentie.

1. Siri op de Mac

Spraakassistent Siri is sinds de komst van de Apple Watch en vierde generatie Apple TV al lang niet meer exclusief voor iOS. Volgens geruchten maakt Siri met OS X 10.12 dan ook de overstap naar de Mac. iMacs en MacBooks hebben immers al een ingebouwde microfoon, dus is het makkelijk om Siri een opdracht te geven met je stem. Zo wordt informatie opzoeken ineens een stuk gemakkelijker, zelfs als je je muis of toetsenbord niet bij de hand hebt.

Siri voor Mac

2. Betere Foto’s app in OS X 10.12

Eén van de eerste geruchten die rondom OS X 10.12 verscheen, ging over de Foto’s-app. Apple zou van plan zijn om onder meer wat oude functies uit iPhoto terug te brengen, waaronder het bewerken van exif-bestanden. Apple verving iPhoto met de Foto’s-app maar liet hierdoor veel geavanceerde mogelijkheden achterwege. OS X 10.12 moet deze uitgebreide features weer in ere herstellen en wie weet zelfs aanvullen.

Lees ook: iOS 10 en OS X 10.12 krijgen sterk verbeterde Foto’s-app

3. Night Shift op de Mac

Met Night Shift speelde Apple leentjebuur bij f.lux, een populaire app die het scherm van je iPhone en Mac in de avonduren een gele gloed geeft, zodat de uitstoot van blauw licht tegengegaan wordt. F.lux is ook op de Mac beschikbaar en aangezien wij onze Mac ook regelmatig ‘s avonds nog gebruiken, zou Apples Night Shift ook op OS X een uitkomst zijn. De werking ervan kan precies zo blijven als op iOS, dus laten we hopen dat Apple het relatief gemakkelijk ook door kan voeren in OS X 10.12.

night shift apple aankondigingen

4. Gezondheid-app voor de Mac

Apple heeft met de Gezondheid-app een krachtige en overzichtelijke manier gevonden om te laten zien hoeveel (of hoe weinig) je beweegt. Sinds de komst van de Apple Watch proberen talloze mensen hun gezondheidsdoelen te halen, die ze vervolgens op hun iPhone kunnen bekijken. Een bijbehorende Mac-app waarin je bijvoorbeeld wekelijkse of maandelijkse overzichten kunt bijhouden en bekijken, zou een mooie aanvulling zijn. Al deze gegevens worden tussen je Apple Watch, iPhone en Mac gesynchroniseerd, zodat je na afloop van een uurtje hardlopen precies ziet hoe je tijd zich verhoudt met de vorige keren.

5. Een Klok-app

Natuurlijk kun je in de rechter bovenhoek van je scherm zien hoe laat het is op je Mac, maar gek genoeg is er nog nooit een Klok-app op de Mac verschenen om bijvoorbeeld alarmen in te stellen. Zeker als deze tussen je Mac en iPhone synchroniseren kan dit handig zijn. Stel bijvoorbeeld alvast een wekker voor morgenochtend in vanaf je Mac, of om verschillende tijdzones te bekijken zonder naar het ‘Vandaag’ menu te gaan.

Overige-Mac-Apps

6. De optie om standaard programma’s te verwijderen

Een veelgehoorde klacht van veel iOS-gebruikers is dat ze standaard-apps niet kunnen verwijderen, die op iedere iPhone en iPad geïnstalleerd staan. Apple zou serieus overwegen om deze optie in iOS 10 toe te voegen. Als we zo naar alle programma’s op onze Mac kijken, zijn er ook wel een aantal die we liever kwijt dan rijk zijn. Zeker voor MacBooks met een beperkte opslag zou het fijn zijn om deze programma’s te kunnen verwijderen. Apple zou ze vervolgens in de Mac App Store aan kunnen bieden, mocht je er weer behoefte aan hebben.

Categorieën: Achtergrond, Apple
Devices: iMac, MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen