De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

OS X 10.11.4 veroorzaakt inlogproblemen bij iMessage en FaceTime

Redactie
24 maart 2016, 11:55
1 min leestijd
OS X 10.11.4 veroorzaakt inlogproblemen bij iMessage en FaceTime

Het nieuwe OS X El Capitan 10.11.4 werd afgelopen maandagavond uitgebracht, maar lijkt niet vlekkeloos te werken. Diverse gebruikers ondervinden problemen als ze inloggen bij iMessage of FaceTime.

Lees verder na de advertentie.

OS X 10.11.4 inlogproblemen

Nadat de nieuwste versie van El Capitan beschikbaar werd gemaakt, stapelde de klachten bij het Apple Support Community Forum zich op. Wanneer gebruikers iMessage of FaceTime opstarten, verschijnt een pop-up in beeld waarin staat dat er zich een error during authentication heeft voorgedaan. Ook zijn er gevallen dat iMessage wel wordt opgestart, maar al snel weer vastloopt.

iMessage OS X 10.11.4 inlogproblemen

Oorzaak en oplossing

De oorzaak van het probleem ligt waarschijnlijk bij de servers van Apple en het account dat aan FaceTime of iMessage is gekoppeld. AppleInsider maakt ook melding van een gebruiker die OS X 10.11.4 wist te downgraden, maar alsnog last heeft van de problemen. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers precies zijn getroffen, maar het probleem doet zich op zowel oude als nieuwe Mac(Book)s voor.

Er is momenteel geen oplossing beschikbaar voor de problemen. Apple zou echter op de hoogte zijn en aan een fix werken, maar meer is hier nog niet over bekend. Zodra een oplossing bekend is, wordt dit artikel bijgewerkt.

Meer over OS X 10.11.4

Als gezegd is OS X 10.11.4 sinds maandagavond beschikbaar. De update verbetert onder meer de stabiliteit van het besturingssysteem en geeft je de mogelijkheid om notities met een wachtwoord te beveiligen. Nieuw is de Live Foto’s-ondersteuning in de Berichten-app, terwijl ook een probleem met Twitter-koppelingen in Safari wordt verholpen.

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen