De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Vandaag 8 jaar geleden: de onthulling van de eerste iPhone

Wouter Nijsen
9 januari 2015, 17:30
2 min leestijd
Vandaag 8 jaar geleden: de onthulling van de eerste iPhone

Vandaag is het precies acht jaar geleden dat de eerste iPhone door Apple werd aangekondigd. We staan kort stil bij deze revolutionaire telefoon die de smartphonemarkt op zijn kop zette.

Lees verder na de advertentie.

De originele iPhone

originele iPhone

Na jaren van speculaties en geruchten werd op 9 januari 2007, vandaag precies acht jaar geleden, de allereerste iPhone door Steve Jobs onthuld. Dit werd gedaan op MacWorld, een populair Apple-evenement, waar tegelijk ook bekend werd gemaakt dat Apple’s eerste smartphone alleen in de VS zou verschijnen.

In juni van datzelfde jaar kwam het toestel eindelijk uit en ook toen al stonden er duizenden mensen voor de winkels te wachten om hun eerste iPhone in ontvangst te nemen. Het apparaat verscheen een aantal maanden later ook in andere landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar het heeft nooit zijn weg gevonden naar Nederland.

In juni 2008, ongeveer anderhalf jaar later, werd de opvolger van de originele iPhone aangekondigd: de iPhone 3G. Dat toestel was de eerste iPhone die ook in ons land verkrijgbaar werd.

Grote verschillen

De verschillen van de originele iPhone zijn enorm in vergelijking met de huidige modellen, zeker op technisch vlak. Zo werd het apparaat aangestuurd door bescheiden processor en had het maar 128MB aan werkgeheugen. Ter vergelijking: de iPhone 6 en 6 Plus hebben acht keer zoveel geheugen tot hun beschikking. Het scherm van de eerste iPhone was daarnaast ook een stuk kleiner (3,5 inch) en minder scherp (480 bij 320 pixels).

Verder draaide de iPhone uit de doos de allereerste versie van iOS, destijds nog iPhone OS genoemd. Wel ontving het toestel later de updates naar iOS 2.0 en iOS 3.0. Hierdoor konden gebruikers apps van derden installeren (dankzij de App Store) en waren er standaard meer functies op het toestel aanwezig.

Aankondiging terugkijken

Hieronder kun je de aankondiging van de originele iPhone op MacWorld 2007 herbeleven. Steve Jobs legt uit wat er zo uniek is aan de iPhone.

Lees meer over Apple

Bron foto: Business Insider

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu