Orange test t-shirt dat iPhone kan opladen
Redactie

We hebben de afgelopen jaren vreemde methodes voorbij zien komen waarmee je je iPhone kan opladen. Honderden sinaasappels, vreemde zonnecellen, waterkracht en windenergie: Je zou haast denken dat niets ons meer kan verbazen. Toch heeft provider Orange ons aandacht weten te trekken met een nieuwe manier van opladen: Geluid.

Energierijke muziek

Energie om je iPhone op te laden kan op veel manieren worden opgewekt. In theorie is het zelfs mogelijk om dit met geluid te doen. Orange neemt de proef op de som tijdens het festival ‘Glastonbury’. Enkele proefpersonen lopen op dit festival rond met een t-shirt waarop een apparaatje is bevestigd. Dit apparaatje zal de trillingen van muziek van de bands en dj’s omzetten naar energie waarmee je je iPhone kan opladen.

De t-shirts die de proefpersonen dragen zijn op dit moment nog prototypes. Het is dus niet mogelijk om zelf al in bezit te komen van het speciale t-shirt. Als je dus zelf naar een festival zonder stroomvoorziening gaat, kan je beter 600 sinaasappelen meenemen om de iPhone op te laden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.