Google komt met opvouwbare smartphone – maar waar blijft Apple?

Piet-Jan Lentjes
5 mei 2023, 11:26
2 min leestijd
Google komt met opvouwbare smartphone – maar waar blijft Apple?

Google heeft in een teaser hun eerste eigen opvouwbare smartphone laten zien. Wordt het niet eens tijd dat Apple ook met een opvouwbare iPhone komt?

Lees verder na de advertentie.

Google komt met nieuwe opvouwbare smartphone …

Apple’s concurrenten komen steeds vaker met een nieuwe opvouwbare smartphone. Nu verschijnt binnenkort de Google Pixel Fold die deze vouwfunctie heeft. Het officiële Google-kanaal op YouTube liet in een teaser-video de nieuwe Google Pixel Fold al zien.

Deze opvouwbare smartphone wordt tijdens het Google I/O 2023-event op 10 mei gepresenteerd. Volgens geruchten kost het instapmodel met 256GB opslagruimte 1799 dollar. Wie 512GB opslag wil, moet 1919 dollar neerleggen. Wat het toestel in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend.

Bekijk hieronder de video:

✨ May The Fold Be With You ✨

… maar waar blijft Apple?

Nu een opvouwbare smartphone steeds populairder lijkt te worden wordt het hoog tijd dat Apple ook een vouwbare iPhone (of iPad) uit gaat brengen. Toch lijkt er wel wat gaande te zijn bij Apple.

Volgens de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo is Apple achter de schermen wel bezig met een opvouwbare smartphone, maar denkt ook dat dit een iPad kan zijn. Hij verwacht zelfs dat de eerste vouwtelefoon van Apple op zijn vroegst in 2025 wordt getoond. Betrouwbare schermanalist Ross Young heeft dit ook bevestigd. Dat betekent wel dat we nog zo’n twee jaar geduld moeten hebben.

Opvouwbare iPhone concept

Geruchten vertellen ons dat Samsung in 2020 al samples van eventuele flexibele iPhone-schermen aan Apple heeft getoond. Jammer genoeg lijkt daar verder niets mee gebeurd te zijn.

Momenteel zou Apple testen met een apparaat dat een opvouwbaar scherm van 9 inch heeft. Waarschijnlijk is dit een hybride van een iPad en een iPhone. Ingeklapt heeft het apparaat het formaat van een iPhone, maar uitgeklapt heeft hij meer weg van een iPad.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu