Poll: Zit jij te wachten op een iPhone met opvouwbaar scherm?

Lars Paijmans
8 november 2018, 11:17
2 min leestijd
Poll: Zit jij te wachten op een iPhone met opvouwbaar scherm?

Samsung presenteerde gisteren zijn eerste opvouwbare smartphonedisplay, dat volgend jaar in een volwaardige smartphone terug te vinden is. Hoop jij dat Apple ook deze weg inslaat en de iPhone dubbelvouwt?

Samsung toont opvouwbaar display

Gisteravond toonde Samsung na weken van hints het ‘Infinity Flex Display’, een scherm in het formaat van een tablet dat je kunt dubbelvouwen om er een smartphone-formaat van te maken.

Tijdens een keynote kregen we de eerste versie van deze nieuwe soort smartphone te zien. Samsung benadrukte dat het apparaat in een speciale hoes zat om het design te verbergen. Hoe de complete smartphone er uitziet zien we volgend jaar, nu gaat het vooral om de schermtechniek.

Opvouwbare iPhone

Die is namelijk al interessant genoeg. Samsung heeft het voor elkaar gekregen om een scherm te maken dat je dubbel kunt vouwen, waardoor er een mix tussen een smartphone en een tablet ontstaat. Op bovenstaande foto zie je hoe dit gaat werken.

Google heeft al toegezegd dat ze dit soort buigbare apparaten gaat ondersteunen met Android. Daarmee lijkt Samsung het startschot te hebben gegeven voor een nieuwe smartphonetrend waar we in 2019 ongetwijfeld veel meer over gaan horen.

Zie je de poll niet? Stemmen kan ook via deze link

Komt de opvouwbare iPhone eraan?

Samsung is (naast LG) de belangrijkste schermleverancier van Apple, dus is de vraag nu of er binnen nu en een paar jaar ook een iPhone verschijnt met een dergelijk design. Het zou in theorie betekenen dat je een iPhone hebt die je uit kunt vouwen tot een iPad mini, zodat je daar bijvoorbeeld films op kunt kijken.

In patenten hebben we al gezien dat Apple de mogelijkheid overweegt, al zal het waarschijnlijk nog jaren duren tot er daadwerkelijk een iPhone verschijnt die dit doet. We zijn daarom erg benieuwd hoe jij over deze ontwikkeling denkt. Zit jij te wachten op een uitvouwbare iPhone? Laat van je horen door te stemmen in bovenstaande poll!

Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's