‘Opvouwbare iPhone laat nog jaren op zich wachten’

Michel van 't Klaphek
7 juli 2018, 10:33
2 min leestijd
‘Opvouwbare iPhone laat nog jaren op zich wachten’

Zit jij te wachten op een opvouwbare iPhone? Dan heeft iPhoned slecht nieuws: je moet nog enkele jaren geduld hebben.

Lees verder na de advertentie.

‘Opvouwbare iPhone uitgesteld tot 2020’

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare The Korea Times op basis van een anonieme bron. Apple neemt liever zijn tijd, in plaats van een overhaast product uit te brengen. Daarbij is het bedrijf in de nabije toekomst druk genoeg.

Apple gaat zich namelijk eerst focussen op het perfectioneren van technieken als Face ID in de drie 2018 iPhones. ‘Apple is bezig met een opvouwbare telefoon, maar heeft meer tijd nodig. Eerst komen er nieuwe iPhones met kleinere verbeteringen uit. Het duurt daarom nog een paar voor het eerste opvouwbare toestel uitkomt’, zo zegt de bron.

iphone x 2018 goedkoper

Alhoewel er geen specifiek jaartal genoemd wordt, lijkt het aannemelijk dat we minstens tot 2020 moeten wachten. Ondertussen is concurrent Samsung al jaren bezig met een opvouwbare telefoon. Dit toestel, de Galaxy X, komt vermoedelijk begin 2019 uit.

Lees ook: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de drie nieuwe 2018-iPhones

Apple gaat voor perfectie, niet snelheid

Dit is volgens de bron geen probleem voor Apple. Het bedrijf uit Cupertino wil namelijk niet per se de eerste met een nieuwe feature zijn. In plaats daarvan probeert Apple nieuwe toepassingen zo goed mogelijk uit te werken.

Verder gaat LG de schermen voor de opvouwbare iPhone leveren. Apple wil minder afhankelijk van Samsung worden, en zoekt daarom andere handelspartners. Er zijn volgens de bron echter nog wel enkele problemen. LG zou bijvoorbeeld niet in staat zijn om veel schermen op korte termijn te kunnen leveren.

Het is overigens niet de eerste keer dat we over een opvouwbare iPhone horen. Eind 2016 begonnen de geruchten al. Een klein jaar later doken patentschetsen op, waarin duidelijk werd hoe het apparaat eruit zou komen te zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen