Gerucht: opvouwbare iPhone op komst met twee losse schermen

Dilara Isik
16 juni 2020, 16:57
2 min leestijd
Gerucht: opvouwbare iPhone  op komst met twee losse schermen

Volgens een nieuw gerucht is Apple bezig om de eerste opvouwbare iPhone te maken. Het apparaat zou uit twee losse schermen bestaan, maar eenmaal uitgeklapt zou het eruit zien als één naadloos display.

Lees verder na de advertentie.

‘Opvouwbare iPhone met twee schermen op komst’

Nu de iPhone 12-geruchten ons om de oren vliegen, zou je bijna vergeten dat Apple op de achtergrond nog aan andere apparaten sleutelt. Toch is er een nieuw gerucht opgedoken waaruit blijkt dat Apple aan een opvouwbare iPhone werkt.

Het gerucht is afkomstig van de bekende Apple-lekker Jon Prosser. Uit een tweet blijkt dat het bedrijf uit Cupertino al aan het testen is met prototypes.

Volgens Prosser bestaat het nieuwe toestel uit twee losse schermen met een scharnier in het midden. Dat is dus iets anders dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fold. De Android-smartphone bestaat namelijk uit één opvouwbaar scherm. Maar dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk eruit ziet als twee schermen, zoals smartphonefanaten misschien kennen van de Microsoft Surface Neo. Prosser beweert dat de twee schermen naadloos op elkaar aansluiten als je het toestel volledig uitklapt.

Bovendien claimt Prosser dat de opvouwbare iPhone geen notch en ronde zijranden heeft. Dat laatste lijkt vreemd, aangezien vele geruchten erop wijzen dat de iPhone 12 een design krijgt met platte randen, zoals het design van de iPad Pro. Het is dan ook te verwachten dat Apple dit design voortzet in de komende toestellen.

Een andere prominente Apple-lekker met de Twitter-naam @OnLeaks trekt Prosser informatie in twijfel, maar ook hij beweert dat de vouwbare iPhone eraan komt. Prosser blijft echter overtuigd van zijn eigen gelekte informatie.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten naar buiten komen dat Apple werkt aan een opvouwbare iPhone. Volgens een patentaanvraag werkt het bedrijf uit Cupertino aan een opvouwbaar scherm zonder kreukels.

Onlangs bleek volgens een ander patent dat Apple ook werkt aan een opvouwbare iPad. Meerdere Android-smartphones zijn het bedrijf van Tim Cook voor, maar wat ons betreft kan Apple het beter rustig aan doen met die opvouwbare iPhone.

Bron: Jon Prosser
Bron afbeelding: idropnews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen