‘Apple werkt aan opvouwbare iPad met 5G-internet’

Michel van 't Klaphek
6 juli 2019, 9:54
1 min leestijd
‘Apple werkt aan opvouwbare iPad met 5G-internet’

Er gaan al langer geruchten over een opvouwbare iPhone, maar ook de iPad wordt straks een stuk flexibeler. De opvouwbare iPad zou volgend jaar uitkomen.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Opvouwbare iPad verschijnt volgend jaar

Net nu concurrent Samsung haar Galaxy Fold heeft uitgesteld, zou Apple bezig zijn met een opvouwbaar apparaat. Het gaat hier niet om een iPhone, maar om een iPad. Dat schrijft Economic Daily News. De Chinese site heeft gesproken met bronnen uit de productieketen van Apple.

opvouwbare ipad 5g (2)

Het bedrijf uit Cupertino zou bij deze toeleveranciers hebben geïnformeerd hebben naar geschikte touchscreens en chassis. Toch is nog niet duidelijk hoe het apparaat eruitziet. Qua design kan het volgens de bronnen twee kanten op. Misschien krijgt de opvouwbare iPad daadwerkelijk een flexibel scherm dat mee buigt.

Een andere optie is dat het apparaat eigenlijk uit twee schermen bestaat en dankzij een scharnier inklapbaar is. Je kunt zo’n opvouwbare iPad het best vergelijken met een MacBook, maar dan met twee schermen in plaats van een display en toetsenbord. De Galaxy Fold zit bijvoorbeeld ook zo in elkaar.

Ook interessant: Uitleg: Alles over 5G en je gezondheid

‘Flexibele iPad krijgt 5G’

De bronnen uit de productieketen voegen hieraan toe dat de opvouwbare iPad 5G-internet krijgt. Deze opvolger van 4G is sneller en veiliger, al heb je er in Nederland voorlopig weinig aan. Als alles volgens planning verloopt, is T-Mobile in 2020 de eerste met een landelijk dekkend 5G-netwerk.

Er wordt al langer gesproken over een 5G-iPhone, maar het is de eerste keer dat we horen over een iPad met deze internetsnelheid. Het is daarom verstandig om het gerucht met een korreltje zout te nemen, al werkt Apple achter de schermen vast en zeker aan allerlei nieuwe technieken.

→ Lees verder over 5G in Nederland op onze zustersite Android Planet

Via: 9to5Mac
Bron afbeelding: Lunadispley
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu