‘Apple brengt opvouwbare iPad in 2021 uit, opvouwbare iPhone volgt daarna’
Michel van 't Klaphek

Samsung heeft een voorsprong op het gebied van opvouwbare apparaten, maar Apple begint in te lopen. Voordat het bedrijf echter een flexibele iPhone op de markt brengt, krijgen we in 2021 eerst een inklapbare iPad.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Opvouwbare iPad verschijnt in 2021’

Dat staat in een rapport van UBS, een grote investeringsbank. CNBC kreeg het onderzoek in handen en meldt dat 2020 waarschijnlijk te kort dag is voor een opvouwbaar apparaat van Apple. De bankiers noemen de mogelijkheid “niet waarschijnlijk” en claimen dat Apple waarschijnlijk pas een jaar later haar eerste flexibele apparaat uitbrengt.

Opvallend genoeg wordt dit volgens UBS geen iPhone, maar een iPad. Dit heeft vermoedelijk te maken met de voorsprong van Samsung op Apple qua onderzoek en patenten. De Zuid-Koreaanse concurrent is al langer bezig met opvouwbare schermen en brengt binnenkort de Galaxy Fold uit.

opvouwbare iPhone opinie

Hoe kleiner het scherm, hoe moeilijker het is om deze opvouwbaar te maken zonder dat het barst, aldus UBS. Gezien de achterstand van Apple qua innovatie brengt het bedrijf daarom eerst een flexibele iPad uit in 2021, die dankzij het grotere scherm makkelijker te produceren is.

Verder blijkt uit onderzoek van de investeringsbank dat 1 op de 3 consumenten wel oren heeft naar een opvouwbare iPhone. Deze mensen zijn gemiddeld bereid om zo’n 400 tot 500 euro extra uit te trekken voor een smartphone met zo’n unieke functie.

Opvouwbare Apple-apparaten

Bovendien zegt UBS dat de interesse voor opvouwbare smartphones groter is onder Apple-fans dan gebruikers van andere merken, zoals Samsung. Of mensen daadwerkelijk bereidt zijn om meer voor een opvouwbare iPhone te betalen dan een Galaxy Fold, die met 2000 euro allesbehalve goedkoop is, moet echter nog maar blijken.

Het is niet de eerste keer dat we iets horen over flexibele Apple-apparaten. Nog geen maand geleden gaven bronnen uit de productieketen bijvoorbeeld aan dat de eerste opvouwbare iPad volgend jaar van de band zou rollen. Ondertussen zou Samsung de eerste opvouwbare iPhone willen vertragen door geen flexibele displays aan Apple te leveren.

Lees ook: Opinie: Apple, wacht nog maar een paar jaar met die opvouwbare iPhone

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.