Gerucht: Opvolger iPhone XR krijgt een dubbele camera

Wouter Nijsen
11 januari 2019, 11:08
2 min leestijd

Apple zou van plan zijn de opvolger van de iPhone XR, die dit jaar moet verschijnen en opnieuw een lcd-scherm heeft, een dubbele camera te geven. Alleen de directe opvolger van de iPhone XS Max heeft een driedubbele camera aan de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe iPhones richten zich op camera’

Het nieuws komt van The Wall Street Journal, dat schrijft dat Apple in 2019 opnieuw drie iPhones uitbrengt, die zich vooral focussen op het verbeteren van de camera’s. Dat komt overeen met eerdere geruchten, die al beschreven dat Apple waarschijnlijk weinig verandert aan het design van de 2019 iPhones. De focus komt daarom waarschijnlijk vooral op de prestaties van de interne hardware en camera’s te liggen.

De duurdere 2019 iPhone moeten beschikken over een driedubbele camera, waarbij de derde lens er mogelijk voor zorgt dat de telefoon diepte kan meten. Hierbij zou het alleen gaan om de directe opvolger van de XS Max.

De opvolger van de iPhone XR, die volgens The Wall Street Journal opnieuw een lcd-display heeft, krijgt twee camera’s aan de achterkant. Ook dat zou een flinke vooruitgang zijn: de huidige XR heeft slechts een enkele camera op de achterkant. De bron schrijft tot slot dat Apple in 2019 nog kiest voor een lcd-iPhone, maar een jaar later mogelijk volledig overstapt op oled voor al zijn iPhones. Apple presenteert zijn nieuwste iPhones waarschijnlijk weer in september.

Eerste renders

Eerder deze week verschenen de eerste renders van de 2019 iPhones, die zouden zijn gebaseerd op interne informatie van Apple. Op de afbeelding was al te zien dat het bedrijf uit Cupertino van plan is een derde cameralens toe te voegen, en alle camera’s in een flinke ‘bult’ op de achterkant te verwerken. Dat ziet er wat opmerkelijk uit, en het is niet helemaal duidelijk waarom Apple voor dit design zou kiezen. Naast de drie camera’s zijn ook een microfoon en led-flitser aanwezig.

→ Lees meer over de renders van de iPhone 2019

Volg al het nieuws over de opvolgers van de iPhone XS, XS Max en XR door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app!

Meer Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen