De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Opvolger iPhone XR krijgt sneller internet dankzij nieuwe antenne’

Florence Peeters
17 januari 2019, 16:45
2 min leestijd
‘Opvolger iPhone XR krijgt sneller internet dankzij nieuwe antenne’

De opvolger van de iPhone XR kan zich door een krachtigere antenne straks meten met de iPhone XS en XS Max. De internetsnelheid van de nieuwe XR ligt daardoor een stuk hoger.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone XR antenne wordt in 2019 verbeterd’

Hoewel momenteel vrijwel alles wat je doet snel aanvoelt door de krachtige A12-chip in de iPhone XR en XS, heeft de XR toch een kleine achterstand in snelheid. Het instapmodel is namelijk uitgerust met een minder sterke antenne dan de duurdere XS. In theorie surft de XR daarom minder snel over de golven van het internet.

Dit wordt met de release van de iPhone 2019 rechtgetrokken. Van de drie directe opvolgers van de XR, XS en XS Max krijgt eerstgenoemde dezelfde, betere antenne als in de huidige toptoestellen. Dat blijkt uit een onderzoeksnotitie van de bank Barclays, die MacRumors ontdekte.

Apple omzetwaarschuwing

Het gaat om een 4×4 MIMO-antenne. Dit staat voor multiple-input, multiple-output en betekent simpelweg dat de iPhone vier antennes heeft, waarmee het verbinding kan maken met zendmasten. De huidige antenne van de XR is een 2×2 MIMO, wat betekent dat zijn opvolger dubbel zo snel verbinding maakt met het internet.

De iPhone XS en XS Max zijn al uitgerust met een 4×4 MIMO. Het is onduidelijk of de opvolgers van deze toestellen opnieuw een krachtigere antenne krijgen, of verschijnen met dezelfde technologie.

Beduidend sneller

Uit snelheidstesten blijkt dat de 4×4-technologie daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt. In die testen waren de XS en XS Max ‘beduidend sneller’ dan de kleurrijke XR. Het verschil was vooral merkbaar in zwakkere signalen tijdens het maken van een internetverbinding.

Hierdoor duurt het iets langer voordat jouw website of gifje opent, al wordt dit niet alleen bepaald door het aantal antennes in je smartphone. Ook factoren als een overbezet netwerk, afstand tot de zendmast, de omgeving, fysieke obstakels en storingen op het netwerk hebben hier invloed op.

Geruchtenmolen maakt overuren

De geruchtenmolen over de drie nieuwe iPhones die eind dit jaar uit moeten komen, draait nu al overuren. Zo zijn er al verschillende geruchten over een sterk verbeterde selfiecamera en driedubbele lens achterop de XS Max-opvolger.

September duurt nog wel even, dus we kunnen er op rekenen dat er de komende maanden veel meer geruchten de revue passeren. Doorgaans weten we steeds dichter bij de releasedatum nog beter wat we kunnen verwachten van de nieuwe toestellen.

Lees meer over de iPhone 2019

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen