‘Opvolger iPhone X krijgt in 2019 kleinere notch’
Erwin Vogelaar

De opvolger van de iPhone X krijgt in 2019 waarschijnlijk een kleinere notch. Apple heeft een duidelijk plan om ruimte te besparen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Opvolger iPhone X in 2019 kleinere notch

De iPhone X is in veel opzichten een bijzonder toestel. Toch heeft Apple op één vlak een concessie moeten doen: de ‘notch’. Deze inkeping aan de bovenkant van het toestel zorgt ervoor dat het scherm niet de volledige voorkant vult. Daarvoor in ruil krijg je wel Face ID, de gezichtsherkenningstechnologie waardoor je jouw iPhone ontgrendelt door er alleen maar naar te kijken. Ook wordt de 3d-camera gebruikt voor bijvoorbeeld Animoji.

Volgens het Koreaanse ET News onderzoekt Apple nu de mogelijkheid om de module voor Face ID in 2019 te combineren met de module voor de normale camera. Hoewel de notch hierdoor niet verdwijnt, zou het wel veel ruimte schelen. Daarnaast stelt ET News dat Apple van plan is om de technologie te verbeteren waardoor er meer onderdelen worden gebruikt. Dus hoeveel de notch gaat krimpen is nog maar de vraag.

opvolger iphone x

De notch van de iPhone X zorgt voor weinig problemen bij dagelijks gebruik. Wel neemt de inkeping een deel van het beeld in beslag bij het bekijken van media op het volledige scherm. Ook is het door de notch niet mogelijk om het accupercentage standaard rechtsboven op het scherm te laten zien. Helaas wachten ook nog veel te veel appmakers met hun iPhone X app-updates.

iPhones in 2018

Maar hoe zit het dan met de iPhones in 2018? In het eerste kwartaal van dit jaar verwachten we allereerst de iPhone SE 2. In september verschijnen vervolgens de opvolgers van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X (iPhone 2018) met waarschijnlijk allemaal Face ID en een notch. Wil je meer weten? Lees dan wat we nu al weten over de vier iPhones van 2018.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.