Opvallend: binnenkort 4G ontvangst in Kanaaltunnel
Roel van Hout

Hoewel het in Nederland al moeilijk genoeg is om een goede verbinding met het 3G-netwerk te krijgen, lijkt het voor Vodafone geen enkel probleem om 4G ontvangst in de Kanaaltunnel te realiseren.

Momenteel krijg je in de Eurostar (de naam van de trein die door de tunnel rijdt) op geen enkele manier verbinding met welk netwerk dan ook. Logisch, er zit immers een honderden meters dik plafond van water boven je hoofd, en daarbij is de datadekking op zee vrijwel altijd afwezig.

Als het aan aanbieder Vodafone en de Britse aanbieder Everything Everywere ligt gaat dit binnenkort veranderen: het is de bedoeling dat er vanaf maart van dit jaar 2G en 3G-verbinding tot stand kan worden gebracht in de Kanaaltunnel die tussen het Franse Calais en het Engelse Folkestone loopt.

4G ontvangst in Kanaaltunnel vanaf deze zomer

4G ontvangstVanaf de zomer komt daar bovendien 4G ontvangst bij. Goed nieuws dus voor Britse zakenlieden die in Parijs werken en Franse zakenlieden die in Londen werken en dagelijks op en neer reizen: voortaan kunnen ze ook het half uur dat ze onder water zijn door met hun werk.

Ondertussen is de 4G ontvangst in Nederland nog lang niet landelijk dekkend: de grote aanbieders hebben aangegeven de komende anderhalf jaar wel zover te willen komen.

→ Lees meer over 4G en hoe dit razendsnelle mobiele netwerk verschilt van 3G en oudere verbindingen!

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.