Oprah Winfrey haakt af bij exclusieve documentaire voor Apple TV Plus over seksueel misbruik

Michel van 't Klaphek
11 januari 2020, 13:28
2 min leestijd
Oprah Winfrey haakt af bij exclusieve documentaire voor Apple TV Plus over seksueel misbruik

Oprah Winfrey is niet langer betrokken bij de documentaire over seksueel misbruik binnen de muziekindustrie, die exclusief op Apple TV Plus zou verschijnen. Het is daarmee de tweede film in korte tijd die Apple moet schrappen.

Lees verder na de advertentie.

Oprah Winfrey trekt zich terug uit Apple TV Plus-documentaire

Winfrey vertelt haar kan van het verhaal aan Hollywood Reporter. De nog titelloze docu gaat later deze maand alsnog in première tijdens Sundance Film Festival, maar verschijnt niet op Apple TV Plus. Vorige maand werd de exclusieve lancering op Apples dienst pas aangekondigd. Winfrey is het niet eens met de creatieve invulling van het project.

Oprah Winfrey Apple

“Naar mijn mening hebben we meer tijd nodig om recht te doen aan de verhalen van de slachtoffers”, begint het statement van de mediapersoonlijkheid. “Tijdens de loop van het project is duidelijk geworden dat de filmmakers en ik hierin niet op één lijn liggen.”

Winfrey wil Kirby Dick en Amy Ziering, de filmmakers in kwestie, echter niet afvallen. “De film wordt gemaakt door getalenteerde mensen en ik heb respect voor hun keuze om de documentaire op het Sundance Festival aan de wereld te tonen. Voordat het zo ver is, is het beter dat ik een stapje terugneem”, aldus Winfrey.

De documentaire vertelt de verhalen van de vrouwen die muziekproducent Russell Simmons van seksueel misbruik betichten. Oprah voegt in het statement toe dat ze de verhalen van de vermeende slachtoffers compleet gelooft. Of de film bijvoorbeeld in een later stadium alsnog naar Apple TV Plus (of Netflix) komt, is nog niet bekend.

Ook interessant: Opinie: Apple heeft meer dan grote namen nodig voor zijn tv-dienst

Meer over Apple TV Plus

Het is een nieuwe tegenslag voor Apples kersverse film- en seriedienst. Eerder werd ook al The Banker geannuleerd. Wel blijft Winfrey op andere manieren betrokken bij de iPhone-maker. Ze werkt momenteel aan een andere documentaire en heeft een show op Apple TV Plus. Ben je benieuwd? Check dan ons artikel over het gratis kijken van Apple TV Plus. Hierin leggen we uit hoe je de dienst zonder kosten kunt proberen.

Categorieën: Apple, Apps
Spotlight: Apple TV Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's