Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit is de oplossing van Apple voor de tijdsbug in iOS

Redactie
15 februari 2016, 14:06
2 min leestijd
Dit is de oplossing van Apple voor de tijdsbug in iOS

Apple heeft een nieuwe supportpagina aangemaakt waarop het laat weten binnenkort met een software-update te komen die het probleem met de tijdsbug in iOS moet oplossen. Verdere informatie ontbreekt momenteel nog.

Lees verder na de advertentie.

Oplossing tijdsbug iOS

Afgelopen vrijdag schreef iPhoned al over de tijdsbug in iOS die ervoor zorgt dat je iPhone plots onbruikbaar wordt. Het terugzetten van je iPhone naar mei 1970 of eerder brickt je toestel. Het probleem treedt alleen op bij gebruikers met een 64-bit toestel. Apple laat op de supportpagina verder niet weten wanneer gebruikers de software-update kunnen ontvangen, maar zegt alleen dat ‘een op handen zijnde software-update moet voorkomen dat deze bug iOS-apparaten kan aantasten. Als je getroffen bent door het probleem, neem dan contact op met Apple Support.’

De tijdsbug in iOS, die werd ontdekt door Reddit-gebruikers, kan optreden vanaf de iPhone 5S. Dit is het eerste toestel van Apple met een 64-bit chip, de A7. Apparaten met deze of een nieuwere chipset en iOS 8 of hoger zijn kwetsbaar. Het wordt dan ook met klem afgeraden om de datum van je iPhone terug te zetten. Het is namelijk niet mogelijk je toestel te herstellen via de DFU-herstelmodus of met een back-up via iTunes.

De update zal in ieder geval voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen. Of dit ook het probleem op iPhones van getroffen gebruikers oplost is onduidelijk, maar lijkt niet waarschijnlijk. Het is daarom aan te raden om contact op te nemen met Apple Support als jouw toestel gebrickt is. Een oplettende lezer van iPhoned informeerde ons overigens dat het los- en weer vastkoppelen van de accu op dit moment de enige manier is om de iPhone weer werkend te krijgen. Het is niet verstandig dit op eigen houtje te doen, omdat hierdoor de garantie van Apple komt te vervallen en je te maken zou kunnen krijgen met Error 53 die je iPhone onbruikbaar maakt.

Lees hier alles over de tijdsbug in iOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu