Opinie: Apple doet er goed aan om de iPhone 7S over te slaan

Lars Paijmans
28 april 2016, 20:26
3 min leestijd
Opinie: Apple doet er goed aan om de iPhone 7S over te slaan

Eerlijk zeggen: welke iPhone klinkt interessanter, de iPhone 7S of iPhone 8? Nu de iPhone-verkoop terugloopt zou Apple volgend jaar de S-serie zomaar over kunnen slaan. De iPhone 7S overslaan is als je het ons vraagt geen gek idee.

Apple gebruikt al jaren het zogenaamde ‘tick tock principe‘ voor de iPhone. De ‘tick’ staat hier voor de volledig nieuwe iPhone-generatie, terwijl de ‘tock’ voor de S-serie staat. Net als een klok tikken en tokken deze twee series om beurten, zodat er in de praktijk iedere twee jaar een nieuwe iPhone-generatie verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

iphone 7 concept

Vorige week dook echter het gerucht op dat Apple van plan zou zijn om de iPhone 7S te schrappen en in 2017 direct door te stomen naar de iPhone 8. Dit zou er deels mee te maken hebben dat Apple zoveel vernieuwingen voor de iPhone in 2017 gepland heeft, dat het de smartphone tekort zou doen als hij ‘slechts’ als iPhone 7S door het leven gaat.

Apple is een jaar te laat met grote vernieuwingen

Zo is Apple volgend jaar klaar om de iPhone een gloednieuw OLED-display te geven, de homeknop te verwijderen en draadloos opladen te ondersteunen. Ook zou deze iPhone 8 een behuizing van een nieuw materiaal krijgen, zodat hij er ook echt weer uit komt te zien als een compleet nieuwe iPhone.

Als dit gerucht klopt, lijkt het wel alsof Apple eigenlijk een jaar te laat is met alle vernieuwingen die op de planning staan voor de iPhone 8. De iPhone 7 moet het volgens de meest recente geruchten doen met een design dat erg veel op de iPhone 6 lijkt, en heeft als grote vernieuwingen waterdichtheid en een dubbele cameralens (op de 7 Plus tenminste).

iphone 7 processor

Geen revolutionaire functies dus zoals het er nu uit ziet, al was het maar omdat andere smartphonemerken deze dingen al gedaan hebben. Hierdoor maakt het Apple het zichzelf ook lastig om twee jaar lang op deze vernieuwingen te teren en ze alleen verder uit te diepen met een iPhone 7S. Als men nu al niet warm loopt voor de iPhone 7, zal dat bij de iPhone 7S alleen nog maar minder zijn.

iPhone 7S overslaan is geen gekke keuze

Bovendien zit Apple niet meer in de luxepositie die het eerst had. Voor het eerst in 13 jaar is er geen recordomzet geboekt, terwijl analisten ook een grimmig beeld schetsen voor de verkoopcijfers van de iPhone 7. Deze zou niet vernieuwend genoeg zijn, wat er wederom voor een daling in de verkopen zal zorgen. Een extra jaartje wachten met de vernieuwingen voor de iPhone 8 kan Apple zich misschien dus niet meer veroorloven.

iphone 7 antennestrepen

Als Apple inderdaad besluit om de iPhone 7S over te slaan, kan het wel een vervelende situatie voor iPhone 7-eigenaren betekenen. Ineens hebben ze al na één jaar een iPhone die er daadwerkelijk ouder uitziet. Als dit er echter voor zorgt dat Apple in 2017 weer een iPhone heeft die de smartphonewereld op zijn kop zet, zal dat voor Apple (en de gebruikers) een klein offer zijn om te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu