‘Apple heeft oplossing voor opzwellende iPhone-batterijen gevonden’

Michel van 't Klaphek
12 maart 2021, 10:00
2 min leestijd
‘Apple heeft oplossing voor opzwellende iPhone-batterijen gevonden’

Apple wil in de toekomst voorkomen dat iPhone-batterijen opzwellen. Uit ingediende patenten blijkt dat het bedrijf actief werkt aan oplossingen om dit soort problemen te voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

‘Zo wil Apple opgezwollen iPhone-batterijen voorkomen’

Het eerste patent laat zien dat Apple eraan denkt om een metalen behuizing rondom de iPhone-batterij te plaatsen. Deze afscheiding zorgt ervoor dat telefoononderdelen ook rondom de accu geplaatst kunnen worden. Momenteel is dit niet het geval. De iPhone-batterij zit nu los van andere componenten vanwege elektrische lading.

iPhone opgezwollen batterijen

Apple beschrijft dat de nieuwe methode niet alleen veiliger is, maar ook efficiënter. Omdat de interne iPhone-onderdelen dichter op elkaar geplaatst worden kan het toestel dunner worden. Apple staat bekend om zijn minimalistische design waarbij producten vaak zo dun mogelijk gemaakt worden.

Sensoren checken of accu opzwelt

Verder denkt Apple eraan om sensoren rondom de accu te plaatsen, zo laat het tweede patent zien. Deze sensoren geven een alarm af op het moment dat de accu begint te groeien. Vervolgens wordt geprobeerd de bolling af te zwakken, en verdere opzwellingen te voorkomen. Hierbij wordt onder meer de processor tijdelijk iets minder krachtig gemaakt.

iPhone opgezwollen batterijen

Apple maakt gebruik van lithium-ion-batterijen. Deze kunnen in sommige gevallen opzwellen als gevolg van een chemische reactie. In het ergste geval kan deze ontploffen en/of vlam vatten.

Dit kwam bijvoorbeeld voor bij exemplaren van de Galaxy Note 7, een Samsung-smartphone uit 2016. Ook sommige iPhone 8 Plus-telefoons hadden last van dit probleem.

Tips voor je iPhone-batterij

Smartphone-accu’s slijten. Hierdoor lopen ze na verloop van tijd sneller leeg. Er zijn meerdere apps beschikbaar om de gezondheid van je iPhone-accu te controleren. Wanneer je batterij onder een bepaald niveau zakt is het verstandig deze te laten vervangen. Voordat je dit doet is het verstandig om eerst de batterij van je iPhone te kalibreren. Hierdoor weet je precies hoe vol je accu zit.

6 accutips voor je iPhone: verleng je batterijduur!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen