De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo ziet de eerste Apple Store van België eruit

Rutger Otto
20 september 2015, 10:39
2 min leestijd
Zo ziet de eerste Apple Store van België eruit

Dit weekeinde gingen de deuren van de Apple Store in Brussel voor de allereerste keer open. Op internet zijn al veel plaatjes en video’s te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store in Brussel

Onze zuiderburen kunnen eindelijk ook naar de Apple Store in eigen land. De nieuwe winkel in Brussel werd zaterdag onder groot applaus en belangstelling geopend. We hebben een samenvatting gemaakt van foto’s, video’s en reacties op het web.

Maar eerst wat informatie over de Store. Het is namelijk niet zomaar een winkel van Apple, maar de eerste van de volgende generatie Apple Stores, ontworpen door Jony Ive. Aan de voorzijde bestaat de winkel uit enorm glas, dat met de hoek van het pand mee buigt.

Inrichting

Van binnen valt vooral één ding direct op: de bomen. Er staan twee rijen van boompjes op de vloer met ronde potten die tegelijk dienst doen als bankjes. Hierop kunnen klanten even gaan zitten tijdens het shoppen. Het geeft de winkel een iets minder strak uitziend uiterlijk, maar het oogt tegelijk fris, groen en geeft een beetje het gevoel van een campustuin.

Verder is de winkel toch heel ruimtelijk doordat hij lekker licht is en grote muren met een hoog plafond heeft. Helemaal aan de achterkant van de winkel staat een groot scherm, waarop verschillende dingen geprojecteerd kunnen worden. Bijvoorbeeld plaatjes van de nieuwe iPhones of van de Apple Watch. Deze is nu voor het eerst in België te zien. Je kunt ‘m echter nog niet in Brussel kopen, wel kunnen onze zuiderburen een exemplaar via internet bestellen.

Voor de accessoires zijn nieuwe houten kasten geïnstalleerd. Interessant zijn verder de tafels die aanrakingsgevoelig zijn. In onderstaand filmpje kun je kijken wat deze tafels precies doen.

Foto’s van de opening

Op Twitter doken direct veel foto’s op. We hebben er een paar geselecteerd die een mooi inkijkje in de winkel geven. En over Twitter gesproken: Tim Cook had ook nog een boodschap voor de stad.

Voor de opening van de winkel stonden zo’n 300 mensen te wachten tot ze naar binnen konden. Daarna werden ze met gejuich ontvangen. One More Thing maakte onderstaand filmpje van het feestelijke gebeuren.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu