‘Instagram kopieert belangrijke functie van Pinterest en verbetert IGTV’

Michel van 't Klaphek
23 februari 2019, 13:06
2 min leestijd
‘Instagram kopieert belangrijke functie van Pinterest en verbetert IGTV’

Instagram is bezig met een functie waarmee je anderen hun collectie aan foto’s kunt volgen, net zoals in Pinterest. Op die manier zou het dochterbedrijf van Facebook weleens een stokje voor de beursgang van het inspiratieplatform kunnen steken.

‘Openbare Instagram-collecties in de maak’

De nieuwe functie werd als eerst ontdekt door Jane Manchun Wong. Deze software-ontwikkelaar duikt regelmatig in versies van populaire apps die nog niet uit zijn, om zo te ontdekken wat eraan komt.

Openbare Instagram-borden

Hieruit blijkt dat Instagram momenteel een interne test houdt waarbij je een openbare collectie kunt aanmaken. Het is momenteel al mogelijk om foto’s die je mooi vindt te bewaren in het ‘Opgeslagen’-tabblad, maar deze plaatjes zijn privé.

De nieuwe functie doet niets anders dan jou de mogelijkheid geven om deze ‘borden’, zoals Pinterest ze noemt, openbaar te maken. Op die manier kunnen vrienden volgen wat jou bezighoudt, en vice versa.

Opmerkelijk genoeg kun je in de testversie nog geen andere mensen hun collecties volgen. Dit is juist een van de grote succesfactoren van Pinterest. Veel mensen volgen bijvoorbeeld bekende fashionista’s voor modeadvies, koks voor recepten en artiesten voor kunst.

Beursgang van Pinterest in gevaar

De mogelijkheid om foto’s en video’s voor jezelf op te slaan werd in 2016 toegevoegd aan Instagram. In reactie aan TechCrunch laat het sociale platform weten momenteel geen nieuwe functies te testen. Dit zegt men echter eigenlijk altijd als het om interne tests gaat, zoals met IGTV, dus neem het afkeurende bericht met een grote korrel zout.

Over Instagram TV gesproken: Wong heeft ook ontdekt dat men bezig is met een picture-in-picture-modus. Hierdoor blijft een video doorgaan met afspelen, ook wanneer je de app al hebt afgesloten. YouTube beschikt bijvoorbeeld ook over een beeld-in-beeld-modus.

De ontdekking komt op een behoorlijk ongelegen tijdstip voor Pinterest. Het inspiratieplatform schijnt bezig te zijn met een beursgang ter waarde van 12 miljard dollar. Instagram heeft vier keer zoveel gebruikers dan Pinterest en zou de toekomst van het bedrijf zo in gevaar kunnen brengen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's