Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

OpenAI lanceert GPT-4o én een app voor de Mac

Piet-Jan Lentjes
14 mei 2024, 16:01
2 min leestijd
OpenAI lanceert GPT-4o én een app voor de Mac

Met GPT-4o heeft OpenAI een nieuwe versie van de populaire chatbot uitgebracht. Wij vertellen je wat er nieuw is!

Lees verder na de advertentie.

OpenAI lanceert GPT-4o én een app voor de Mac

Er is een nieuwe versie van ChatGPT. GPT-4o heeft een reeks nieuwe opties, maar de AI is vooral veel sneller. Ook moet GPT-4o volgens de makers nu opdrachten beter begrijpen en wordt het praten met de bot een stuk natuurlijker.

Say hello to GPT-4o

Je kunt de nieuwe versie van de chatbot voortaan ook beter gebruiken als een soort digitale assistent. Je kunt de AI vragen stellen en de chatbot reageert dan vrijwel meteen. Volgens openAI is het vergelijkbaar met de reactietijd van een echt persoon. Maar het ging verder, want OpenAI liet ook zien dat GPT-4o emoties kan herkennen in de stem van een gebruiker.

Het leuke hieraan is dat GPT-4o voor iedereen beschikbaar is. Je hoeft dus geen betaald plus-account te hebben. Er zitten wel een aantal beperkingen op de gratis versie. Zo kun je onder andere minder prompts sturen en heb je geen toegang tot de ingebouwde versie van DALL·E. Meer weten? Lees dan de blog van GPT-4o even door.

Daarnaast komt er nu ook officiële Mac-app aan van ChatGPT. Als je al een keer in de Mac Store hebt gekeken, vond je al veel ChatGPT-achtige apps, maar dat zijn geen officiële apps. De échte app komt in de loop van vandaag (14 mei) beschikbaar voor Plus-abonnees. De komende weken kunnen dan ook mensen met een gratis account ermee aan de slag.

chatgpt app nederland

De app is vooralsnog alleen beschikbaar op de Mac. Een versie voor Windows komt ook, maar die verschijnt pas later dit jaar. Op de iPhone is ChatGPT al enige tijd beschikbaar.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu