De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Open standaard voor smart home-apparaten verschijnt in 2021

Mike Peek
8 september 2020, 20:14
2 min leestijd
Open standaard voor smart home-apparaten verschijnt in 2021

Apple werkt met andere grote techbedrijven aan een open standaard voor smart home-apparaten. Die maakt het eenvoudiger en veiliger om slimme producten van verschillende merken te laten samenwerken. De werkgroep achter het project zegt nu dat de standaard volgend jaar af is. 

Lees verder na de advertentie.

Open standaard voor smart home-apparaten staat gepland voor 2021

Eind dit jaar worden de technische specificaties van de open standaard voor smart home-apparaten bekend. De release staat volgens de werkgroep gepland voor 2021. ‘Project Connected Home over IP’ is een samenwerking tussen Apple, Google, Amazon en bedrijven die zich hebben aangesloten bij de Zigbee-alliantie. Dat zijn onder andere IKEA, Signify (verantwoordelijk voor Philips Hue), Samsungs SmartThings-platform en Somfy. 

Project Connected Home over IP werd vorig jaar aangekondigd. De open standaard voor smart home-apparaten moet het veiliger en makkelijker maken om slimme producten in je huis te laten samenwerken. Ook als ze niet van hetzelfde merk zijn. Nu levert dat soms compatibiliteitsproblemen op. 

ikea rolgordijnen homekit

De nieuwe standaard is niet alleen goed nieuws voor consumenten, maar ook voor fabrikanten van slimme apparaten. Het zal dan veel eenvoudiger zijn om hun producten geschikt te maken voor de stemgestuurde assistenten van alle grote bedrijven. Denk daarbij aan Apple’s Siri, Amazons Alexa en de Google Assistent. 

Deze apparaten werken met de nieuwe standaard samen

De werkgroep heeft daarnaast bekend gemaakt welke producten met de nieuwe standaard uit de voeten kunnen. Dat zijn onder andere lampen en stopcontacten, thermostaten en airco’s, slimme sloten op deuren, beveiligingssystemen, gordijnen, televisies en allerlei soorten netwerkapparatuur. Oftewel het grootste deel van alle smart home-producten op de markt. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smart home-apparatuur? Download dan de gratis iPhoned-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Nu al meer lezen over smart home? Check de artikelen hieronder. 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen