Ook Wozniak stond weer in de rij voor de iPhone 5
Redactie

Steve Wozniak is gisteren net als veel fans van de iPhone 5 gewoon in de rij voor de winkel gaan staan. Deze keer kreeg een Apple Store in Brisbane in Australië de voorkeur van de medeoprichter van Apple Computer.

Verkoop iPhone 5

Gisteren is met veel succes de verkoop van de iPhone 5 in diverse landen losgebarsten. Het is traditie geworden, dat Steve Wozniak, bij de eerste verkoop van een nieuw product van Apple in de rij voor een Apple Store gaat staan. Daarbij wordt er elke keer een andere winkel van Apple gekozen om in de rij te gaan staan. Wozniak wordt nog altijd herkend en deelde voor de Apple Store in Brisban dan ook regelmatig handtekeningen uit. De echte diehards stonden echter al eerder in de rij, want de eerste liefhebbers van de iPhone 5 stonden al uren voor de gesloten deuren te wachten. In Melbourne bleken er fans te zijn, die al 22 uur voor de verkoop van start ging, in de kou stonden te wachten. Warmteblazers zorgden er in de nacht voor, dat de mensen het niet te koud kregen.

Overweldigend druk

In alle landen waar de iPhone 5 gisteren voor het eerst over de toonbank ging was het druk. Erg druk zelfs op sommige plaatsen, zoals in Oberhausen waar het wachten uiteindelijk op een chaos is uitgelopen. De nacht voor de verkoop die ochtend zou beginnen stonden er al tweeduizend mensen in de rij. In de ochtend werd het gedrang naar voren zo erg, dat er mensen flauwvielen. De politie dreigde om de verkoop te stoppen als de rust niet zou wederkeren. In de rij bevonden zich ook meerdere Nederlanders. Overigens is de verkoop in Japan en Australië zonder problemen verlopen

Volgende week vrijdag is het de beurt aan Nederland en kunnen de mensen daar in de rij wachten om als een van de eersten een iPhone 5 in handen te krijgen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.