Onze favoriete applicaties in 2009: Yoeri Boven

Redactie
31 december 2009, 17:12
3 min leestijd
Onze favoriete applicaties in 2009: Yoeri Boven

Het jaar 2009 zit er bijna op. Over een aantal uren zullen we met luid geknal aan het jaar 2010 beginnen. Dit is dus een mooi moment om even kort terug te blikken op het jaar 2009. Vandaag zullen verschillende bloggers van deze site iets schrijven over hun favoriete applicaties.

Anders dan Jan heb ik één pagina gemaakt waarop al mijn favoriete applicaties van 2009 heb staan. Op mijn andere pagina’s staan vooral applicaties die ik enkel eens een keer nodig ben of waar ik alleen updates van wil ontvangen om te laten weten op deze site.

Games

Op mijn iPhone speel ik veel spelletjes. Dit is niet op mijn pagina te zien omdat ik maar twee applicaties kon vinden die het zo lang op mijn springboard hebben uitgehouden. Dit zijn Minigore en DoodleJump. Met Minigore ben je een mannetje die de zwarte Furry’s moet afschieten. Door middel van twee joysticks beweeg en schiet je met dit poppetje. Deze game gaat nooit vervelen omdat er veel personages vrij te spelen zijn door het benodigde aantal kills te behalen. Met DoodleJump heb je een poppetje die op verschillende platformen moet springen om zo steeds hoger te komen. Bij DoodleJump zijn geen personages vrij te spelen maar omdat ik een steeds hogere score wil blijf ik het spelen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuws

Wat wel op deze springboard pagina te zien is dat ik het nieuws erg veel volg. Bright om van het techno nieuws op de hoogte te blijven, Free RSS om mijn RSS-feeds te checken, Tweetie om mijn Twitter updates te bekijken en Telegraaf om het ‘echte’ nieuws te volgen. Zo gauw dat ik geen computer bij de hand heb, gebruik ik Tweetie constant. Tweetie is naar mijn mening, en van vele anderen, de beste Twitter client voor de iPhone en Mac. Met de Telegraaf app volg ik al het nieuws dat er maar te vinden is. Ik vind dit super handig omdat de Telegraaf mijn favoriete krant is en ik de website van de Telegraaf maar een rommeltje vind.

Apple’s eigen apps

De iPod applicatie mag zeker niet missen in het rijtje van mijn favoriete applicaties. Elk tussenuur dat ik heb word hij gebruikt. Ook op de fiets is hij vaak mijn favoriete muziek aan het afspelen. De applicaties waarmee je SMS en MMS kan versturen is ook een applicatie die meerdere keren per dag aangetikt word. Ik sms heel veel en vind deze applicatie ook zeer goed uitgewerkt door Apple.

Overige

Naast bovenstaande categorieën zijn de andere apps niet echt in een categorie in te delen. Sleep Cycle gebruik ik elke nacht om beter te slapen, Uitzending Gemist bijna elke avond om nog even snel een programma te bekijken dat ik gemist heb en NotifyMe om push notifications van mijn herinneringen te krijgen. Met Dropbox kan je een bestand van je iPhone uploaden om die vervolgens op je computer te gebruiken. Zo heb ik onderstaand screenshot ook gekregen. In iStudiez Pro kan je je lesrooster plaatsen en het huiswerk dat je die dag hebt opgekregen.

Ik ben benieuwd of jullie het eens zijn met mijn keuzes. Zijn er dingen die ik nog mis? Of vinden jullie deze apps heel erg slecht? Laat het weten in een reactie.

Veel plezier de rest van deze dag en een goed en voorspoedig 2010 toegewenst.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's