De ontwikkelaars-afrader van de week: de Voetbal.nl app

Roel van Hout
27 augustus 2013, 12:55
2 min leestijd
De ontwikkelaars-afrader van de week: de Voetbal.nl app

Op het iPhoned-hoofdkwartier worden we letterlijk omringd door app-ontwikkelaars. Reden genoeg voor een serie dus: de ontwikkelaar-app van de week! Iedere week licht een ontwikkelaar zijn of haar favoriete óf minder favoriete app toe. Deze week: Voetbal.nl.

Want naast hele goede apps, zijn er ook voldoende apps waar de ontwikkelaarshanden zogezegd van gaan jeuken. Nico Martens heeft daar last van bij de Voetbal.nl app, een app waarin voetballers van elk niveau hun wedstrijden kunnen plannen en uitslagen kunnen zien.

voetbal.nl app‘Voetbal.nl is echt een verschrikkelijke app’, stelt Nico vast. ‘Uiterlijk valt het op het eerste gezicht allemaal nog wel mee, maar wacht maar tot er reclame in beeld verschijnt – die wordt enorm opgerekt.’ Voetbal.nl is gratis, maar voor het verwijderen van de reclame zou Nico best willen betalen.

‘Er is ook een probleem met de functionaliteit’, vervolgt hij. ‘Die is niet scherp. Ik vind het veel fijner wanneer apps één ding heel erg goed doen, dan dat ze proberen allerlei functies toe te voegen en daar vervolgens niet goed in slagen.’ Nico wijst op de uitslagen van de Eredivisie en Jupiler League. ‘Daarvoor gebruik ik de Voetbal International app wel.’

‘Voetbal.nl app kan beter’

Nico is er van overtuigd dat de Voetbal.nl app beter kan, en zegt zelf ook wel eens te hebben overwogen dat zelf te gaan regelen. ‘Ik heb het er wel eens met iemand over gehad, maar de KNVB heeft het alleenrecht op de data, wat betekent dat ik het zelf allemaal over zou moeten tikken.’

Een alternatief is er niet, tot groot verdriet van Nico. ‘Ik zie mezelf helaas gedwongen de app te gebruiken. Het is echt een moetje’.

Het moge duidelijk zijn: Voetbal.nl kun je beter vermijden. Voor wie zich nog niet heeft laten afschrikken: de app is gratis te downloaden in de App Store.

Voetbal.nl

Voetbalmedia B.V.

Gratis via App Store
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl
Voetbal.nl

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's