Ontwikkelaars kunnen prijswijzigingen inplannen

Redactie
18 maart 2010, 9:23
1 min leestijd

Vanaf vandaag is het mogelijk voor ontwikkelaars om prijswijzigingen van hun producten in de App Store in te plannen. Dit heeft Apple gisteren officieel bekend gemaakt via hun blog. Door deze verandering kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld hun applicaties tijdelijk goedkoper maken als er een speciale gelegenheid is. Voorheen moesten ze daarvoor vroeg uit de veren, maar vanaf nu regelt iTunes Connect dit voor ze.

Lees verder na de advertentie.

Speciale acties

Je ziet steeds vaker dat ontwikkelaars speciale acties houden met hun applicaties. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat TomTom, Navigon en verschillende games een week of twee in prijs verlagen vanwege bijvoorbeeld kerst, en vervolgens weer terug gaan naar de oude prijs. Dit werd allemaal met de hand gedaan. Vanaf nu kunnen ontwikkelaars de prijzen van de applicaties al vast zetten voor het hele jaar.

Niet alleen de prijs van applicaties

Ontwikkelaars kunnen niet alleen de prijs van applicaties inplannen, maar ook prijs van producten binnen de applicaties. De ontwikkelaars krijgen met deze nieuwe functies dus volledige controle over hun applicaties. Waarschijnlijk kunnen we in de toekomst dus nog meer prijswijzigingen verwachten in de App Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen