Ontwikkelaars en iPhone gebruikers over firmware 3.0

Redactie
18 maart 2009, 21:12
3 min leestijd
Ontwikkelaars en iPhone gebruikers over firmware 3.0

Gisteren hebben we uitgebreid geschreven over firmware 3.0: De firmware waarin veel nieuwe functies zitten waar we al meer dan een jaar op aan het wachten zijn. Maar wat vinden de ontwikkelaars en iPhone gebruikers (diegene die er flink wat van weten) eigenlijk van firmware 3.0, en vinden zij ontwikkelaars het net zo mooi als ons eindegebruikers?


Jaap Stronks van Bright kwam met een kort maar krachtige reactie:

Lees verder na de advertentie.

3.0: voornamelijk de introductie van de belangrijkste features die andere telefoons al veel eerder hadden

‘Ik verwacht dat we een kleine revolutie gaan meemaken’

Een zeer uitgebreide reactie kwam van Stephan Osseweijer, de maker van verschillende applicaties in de App Store waaronder iStart:

Ik ben zeer tevreden met de aankomende update. Aan de user kant komen er eindelijk functionaliteiten beschikbaar die dit apparaat nog scherper op de markt zetten.

Zelf ben ik erg blij met de Cut,Copy & Paste en eindelijk in mijn agenda mensen kunnen uitnodigen voor bijvoorbeeld een bespreking!

Voor wat betreft de developerkant verwacht ik dat we opnieuw een kleine revolutie op mobiel gebied gaan meemaken. Met meer dan 1000 nieuwe api’s zullen creatieve ontwikkelaars met nog leukere en betere applicaties komen. Tevens zullen er naar mijn verwachting veel accessoires ontwikkeld worden die compatible zijn met de iPhone.

Ik denk dat Push notificatie ontwikkelaars in staat gaat stellen om hun programma’s een meer blijvend succes te laten zijn. Helaas biedt deze oplossing niet zoveel functionaliteit als een applicatie die draait als background proces. Denk hierbij aan het doorgeven van een huidige locatie, zodat push info op de omgeving kan worden afgestemd.

Maar een iPhone die traag gaat lopen of in no time leeg is, hebben gebruikers ook niets aan.

We zullen eerst geduldig moeten afwachten wanneer Apple deze service gaat aanbieden aangezien ze hier niet veel over gezegd hebben.

Ook het kunnen verkopen van onderdelen of upgrades in de applicatie zelf gaat een magnetisch effect hebben op gebruikers. Hierbij vraag ik mij wel af of deze aankopen ook beschermt worden door het invoeren van je iTunes wachtwoord zoals bij het aanschaffen van een applicatie. Dit heb ik namelijk niet kunnen ontdekken tijdens de presentatie.

Al bij al een verrassend volledige update waardoor de iPhone voor nog meer mensen en ontwikkelaars een interessant apparaat gaat worden.

Ook Dennis Stevense, de maker van Trein, is blij met de nieuwe firmware die deze zomer gedownload kan worden:

Op eerste gezicht: fantastisch, everything I could hope for!

‘veel mooie nieuwe functies’

Ook zal ik zelf maar even mijn mening geven over firmware 3.0. Jij kan dat natuurlijk ook doen in reacties!

Firmware 3.0 is een prachtige update waar veel mensen op zaten te wachten. Maar functies als het forwarden van sms berichten en de mogelijkheid tot copy en paste, dat had natuurlijk allang aanwezig moeten zijn in de iPhone software.

Firmware 3.0 zal vooral de ontwikkelaars veel nieuwe functies krijgen, met de ruim 1000 nieuwe API’s zullen er nog meer originele applicaties in de App Store beschikbaar komen. Maar ook ik heb mijn twijfels over de ‘in-game aankopen’, want zo kunnen ontwikkelaars natuurlijk enorm veel geld gaan verdienen: Ze verkopen een race game, en verkopen elk level apart in de game zelf. Dat is natuurlijk niet goed voor de consument.

Natuurlijk zijn er ook veel mooie functies toegevoegd aan de iPhone: Zo zal Apple navigatiesoftware toe gaan laten, en kunnen we eindelijk MSN berichten ontvangen zonder de MSN applicatie open te hebben staan.

Kortom veel mooie nieuwe functies, en we gaan wachten tot hij beschikbaar komt!

Al het nieuws over iPhone firmware 3.0 op iPhoned.nl!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's