Ontwikkelaar vraagt nieuwe medewerkers om Flappy Bird skills
Roel van Hout

Flappy Bird is inmiddels twee weken ‘dood’, rip-offs worden niet meer in de App Store toegelaten, maar desalniettemin vraagt een Chinese ontwikkelaar nieuwe medewerkers om Flappy Bird skills.

Dat meldt Kotaku. In de advertentie worden de standaard zaken die een game-ontwikkelaar moet kunnen gevraagd – zoals kennis van programmeertalen – maar het eerste punt is toch wel bijzonder opvallend: wie in aanmerking wil komen voor een positie, moet langskomen op het kantoor en daar minstens 20 minuten Flappy Bird spelen.

→ Mis je Flappy Bird? Speel dan opvolger Ironpants!

Volgens een woordvoerder van de studio, genaamd Wuhan Wei Pei Information and Networking, heeft het bedrijf sinds plaatsing van de vacature enorm veel media-aandacht gekregen (als er tot in Nederland over geschreven wordt kun je dat inderdaad gerust stellen) en is het spel een goede manier om erachter te komen hoe iemands persoonlijkheid is.

‘Flappy Bird skills tonen persoonlijkheid’

Daar kunnen wij ons iets bij voorstellen: als je al na een paar potjes Flappy Bird je telefoon aan diggelen smijt, heb je ook geen geduld om duizenden regels code te schrijven voor een nieuwe smartphone-game. Volgens de studio waren de mensen die kwamen opdagen zonder uitzondering enthousiast, ook na enkele potjes Flappy Bird.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.