‘Ontwikkelaar Nike Fuel Band gaat aan iWatch werken’
Roel van Hout

Onder fitness-liefhebbers zal de naam Jay Blahnik wel een belletje doen rinkelen: deze fanatieke sporter en ontwikkelaar van de Nike Fuel Band gaat naar verluidt meewerken aan de ontwikkeling van de iWatch.

Jay Blahnik, actief op Twitter, bevestigde zijn aanstelling bij Apple toen iemand hem daar via het sociale netwerk naar vroeg.

Nike Fuel BandBlahnik is een grote naam in de fitness-industrie: hij heeft gewerkt en promotiewerk verricht voor verschillende grote merken als Nike, Gatorade en General Electric. Naar verluidt is Blahnik 40 weken per jaar van huis voor zijn werk. Daaraan lijkt nu echter een einde te zijn gekomen, omdat Blahnik naar alle waarschijnlijkheid fulltime bij Apple in dienst treedt om het iWatch-team van nuttige adviezen te voorzien.

Nike Fuel Band lijkt op iWatch

Blahnik is dus niet zomaar iemand: met name zijn adviserende rol bij Nike voor de ontwikkeling van de Nike Fuel Band zal zijn cv voor Apple interessant hebben gemaakt. Deze armband voor tijdens het hardlopen is, net als de waarschijnlijk iWatch, zogenoemde ‘draagbare technologie’: een soort van techniek waar veel producenten hun aandacht nu op richten.

De grote Apple-mannen zijn bovendien enthousiast over de Fuel Band: CEO Tim Cook en voormalig vice-president technologie Bob Mansfield zijn vaak gezien met de armband. Het lijkt er dus sterk op dat de iWatch ook bij het sporten gebruikt zal kunnen worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.