Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple vervangt onscherpe iPhone 6 Plus-camera’s gratis

Rutger Otto
22 augustus 2015, 11:09
2 min leestijd
Apple vervangt onscherpe iPhone 6 Plus-camera’s gratis

Apple heeft vastgesteld dat enkele gebruikers last hebben van problemen met de iSight-camera in hun iPhone 6 Plus. Heb jij zo’n toestel dat onscherpe foto’s maakt, dan kom je wellicht in aanmerking voor een gratis reparatie.

Lees verder na de advertentie.

Onscherpe iPhone 6 Plus-camera foto’s

Er is een klein aantal mensen dat bij Apple geklaagd heeft over problemen met de iSight-camera in de iPhone 6 Plus. Aan de hand daarvan heeft het bedrijf een reparatieprogramma gestart om defecte onderdelen te vervangen. Let op: dit geldt dus niet voor een reguliere iPhone 6.

Daarvoor heeft Apple een speciale webpagina in het leven geroepen, waarop te lezen valt dat dit defect geldt ‘voor een klein percentage van alle iPhone 6 Plus-toestellen’. Het gaat om een onderdeel in de iSight-camera dat stopt met werken, waardoor foto’s er wazig uit komen te zien. Heb je hier ook last van en heb je een iPhone 6 Plus tussen september 2014 en januari 2015 gekocht, dan kom je wellicht in aanmerking voor een gratis reparatie. Daarbij wordt je toestel voorzien van een compleet nieuwe iSight-camera.

iPhone camera

Wat moet je doen?

Op de website van Apple kun jij het serienummer van de iPhone 6 Plus invoeren om te zien of het toestel in aanmerking komt voor de vervanging. Als dat het geval is, kun je verschillende dingen doen. Het handigst is om gewoon even bij de Apple Store langs te wippen, maar je kunt ook terecht bij een geautoriseerde serviceprovider.

Apple benadrukt dat dit programma (dat wereldwijd is verschaft) je garantie niet verlengt. Wel blijft het reparatie drie jaar lang geldig na aankoop van het toestel. Heb je nu nog geen last van een onscherpe iPhone 6 Plus-camera, maar over een jaar wel, dan kun je er alsnog mee terug. Als je het juiste serienummer hebt dus.

Heb je er wel last van en breng je het apparaat naar Apple, zorg dan in elk geval dat je een backup van je data hebt gemaakt en opgeslagen in iTunes of iCloud. Apple meldt verder dat als je iPhone 6 Plus andere beschadigingen heeft, zoals een gebroken scherm, dat eerst opgelost moet worden voordat je camera gerepareerd kan worden.

Lees meer over de iPhone 6 Plus

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu