Onregelmatig hartslag meten van Apple Watch ‘is de bedoeling’

Rutger Otto
31 mei 2015, 11:04
2 min leestijd
Onregelmatig hartslag meten van Apple Watch ‘is de bedoeling’

De Apple Watch meet sinds Watch OS 1.0.1 niet meer elke tien minuten de hartslag van dragers. Volgens Apple is dat echter geen bug, maar hoort dat zo.

Lees verder na de advertentie.

Onregelmatig hartslag meten

Nadat Apple de eerste update voor Apple Watch had uitgerold, merkten gebruikers dat het apparaat niet meer elke tien minuten hun hartslag opnam, terwijl dat wel zou moeten. In plaats van elke tien minuten, kan het sinds de update voorkomen dat hij een paar keer overslag. Hij meet dan bijvoorbeeld om de twintig minuten of om de veertig.

Op zijn website zegt Apple u echter dat dit geen fout is, maar ‘de bedoeling’. Op de site, die recent is aangepast, staat het volgende: “Apple Watch probeert je hartslag elke tien minuten te meten, maar doet dat niet als je in beweging bent of als je arm beweegt”. In het oorspronkelijke bericht stond zoiets niet te lezen.

Waarom Apple de website heeft aangepast, is niet bekend. Voorheen registreerde de Apple Watch de hartslag namelijk elke tien minuten zonder problemen. Wellicht is de verandering doorgevoerd om accuduur te besparen, maar weinig mensen lijken daar tot nu toe last van te hebben.

apple watch hartslagmeter

Hartslag meter

Overigens werkt de meter zelf goed. Als je de hartslag meet via Glances of de meter gebruikt tijdens het sporten, dan geeft hij gewoon de juiste hartslag weer. Alleen automatisch meten gedurende de dag werkt niet meer elke tien minuten.

De Apple Watch maakt voor metingen gebruik van de hartslagsensor. Tijdens het meten beginnen groenen ledlampjes honderden keren per seconden te knipperen. Dankzij lichtgevoelige fotodiodes bepaalt de Watch hoeveel bloed er door je pols loopt, omdat bloed groen licht absorbeert. Op het moment dat je hart klopt, stroomt er iets meer bloed door de pols dan tussen de kloppen door. Zo berekent Apple wat je hartslag per minuut is.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen