iPhone stuk? Dat komt misschien door je onofficiële iPhone lader

Rutger Otto
20 juni 2014, 10:35
1 min leestijd
iPhone stuk? Dat komt misschien door je onofficiële iPhone lader

Opladers en Lightning-kabels van derde partijen kunnen schadelijk zijn voor je iPhone. Met deze onofficiële accessoires kun je de U2 IC chip van je iPhone beschadigen. Dat kan er voor zorgen dat het toestel onbruikbaar wordt.

Lees verder na de advertentie.

iphone lader klein

Het Britse reparatiebedrijf mendmyi meldt dat op haar website. Het bedrijf heeft al meerdere iPhone 5’s langs zien komen die onherstelbaar beschadigd waren door het gebruik van verkeerde kabels en laders.

Beschadigde iPhone chip

Volgens mendmyi vloeit de elektriciteit niet goed door de iPhone met onofficiële laders, die toch minder goed aansluiten dan Apples eigen bekabeling. Dit kan de oorzaak zijn dt de U2 IC chip wordt beschadigd. Deze chip is heel belangrijk voor een aantal usb functies en zorgt dat de accu geladen kan worden. Ook zorgt het dat je de powerknop kunt gebruiken.

Gebruikers die slachtoffer zijn van een verkeerde iPhone lader kunnen hun batterij op één procent zien blijven staan, terwijl het toestel aan de lader hangt. Ook het onverwachts uitvallen van een iPhone is één van de symptomen, evenals het niet meer willen laden wanneer het toestel aan de stroom hangt.

Mendmyi spreekt over de iPhone 5, maar het is niet zeker of het probleem alleen bij die toestellen voorkomt. In theorie kunnen goedkopere alternatieven voor de officiële iPhone lader ook schade bij andere generaties doen. Het goede nieuws is overigens dat beschadigde U2 ICs wel gerepareerd worden.

Omruilactie Apple

De problemen met opladers doen meteen denken aan de inruilactie van Apple, dat mensen pas geleden opriep om verkeerde laders te komen omruilen bij een Apple Store. Deze zouden overhit kunnen raken.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu