Begin 2020 vecht je online tegen spelers in Pokémon Go

Dilara Isik
22 oktober 2019, 10:51
2 min leestijd
Begin 2020 vecht je online tegen spelers in Pokémon Go

Sinds de komst van Pokémon Go hebben we hier op gewacht: de ontwikkelaar heeft aangekondigd dat spelers vanaf begin 2020 online tegen andere spelers van over de hele wereld kunnen vechten.

Lees verder na de advertentie.

Vechten met spelers over de hele wereld

De nieuwe feature in de game heet Go Battle League. Het was al mogelijk om tegen elkaar te spelen in de zogenaamde Trainer Battles, maar daarvoor moet je wel bij elkaar in de buurt zijn. Alleen als je vrienden bent in het spel kun je op afstand tegen elkaar vechten. Met de Go Battle League gaat daar verandering in komen: spelers van over de hele wereld kunnen vanaf begin 2020 online tegen elkaar vechten in de Battle League.

pokémon go impact

De Pokémon Go-app zorgt ervoor dat spelers fysiek naar buiten moeten gaan. Door middel van gps op je iPhone kun je naar verschillende locaties toe om Pokémon te vangen. Met deze functie is dat niet anders: spelers moeten nog steeds naar buiten om zich aan te melden in een Go Battle League, waarna ze het online tegen andere Pokémon Go-spelers kunnen opnemen.

Ranglijsten in de Go Battle Leagues

De functie werkt met hetzelfde vechtsysteem als de gevechten met voorbijgangers en vrienden. Op deze manier kun je het dus ook alleen spelen, en hoeft er niet meer iemand in de buurt te zijn om tegen te vechten. In de Go Battle Leagues komt er ook een ranglijst. Als je veel gevechten wint, kom je hoger in de ranglijst. Ontwikkelaar Niantic, dat de app in 2016 heeft gelanceerd, hoopt spelers zo extra fanatiek te maken. Ook zal het vechten zo toegankelijker worden voor meer spelers.

Benieuwd naar andere toffe iOS-games voor je iPhone? Kijk eens naar onze tips voor het populaire Call of Duty: Mobile of lees onze review over Mario Kart Tour. Andere leuke games vind je in onze top 5 iOS-games van vorige maand.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu