Apple maakt korte metten met ongewenste notificaties in iOS 8

Wouter Nijsen
8 juli 2014, 17:40
1 min leestijd
Apple maakt korte metten met ongewenste notificaties in iOS 8

Het lijkt erop dat Apple ongewenste notificaties van bijvoorbeeld games aan banden heeft gelegd. In de derde beta van de nieuwe iOS 8-software zouden deze notificaties niet meer voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Ergernissen uit iOS 8ios 8 notificaties

Apple gaat met de ontwikkeling van iOS 8 diverse ergernissen tegen. Het bedrijf werkt aan verbeteringen voor iOS. Zo voorkomt Safari in de nieuwe update dat je ongewild naar de App Store gestuurd wordt. Daarnaast sluit Apple apps automatisch af die in de achtergrond veel energie uit je batterij leegtrekken.

Vervelende notificaties

In veel gratis spellen word je overspoeld door notificaties om het spel weer te starten, bijvoorbeeld omdat je al een tijdje afwezig bent geweest of omdat je in-game aangevallen bent. In veel gevallen helpt het ook niet om meldingen via Instellingen > Berichtencentrum helemaal uit te schakelen. Sinds iOS 7 kunnen apps en games namelijk lokale notificaties sturen. In de iOS 8 Beta 3 zullen lokale- en pushnotificaties op geen enkele manier meer binnenkomen als je daarvoor kiest.

Getest in iOS 7 en 8

PocketGamer testte de theorie met enkele games die erom bekend staan veel notificaties te sturen. In zowel iOS 7 als in iOS 8 waren van alle games volledig de notificaties uitgeschakeld. De ongewenste iOS 8 notificaties achterwege bleven in het berichtencentrum en op het toegangsscherm. In iOS 7 werd er wel goed gehandeld in het berichtencentrum maar verschenen notificaties toch op het toegangsscherm.

Eerder schreven we al dat Apple bezig is met het tegengaan van apps die teveel accu leegtrekken op de achtergrond. Dankzij deze oplossing zou de iOS 8 accu van iPhones en iPads langer mee moeten gaan.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen