Apple stuurde ongevraagd notificaties: zo voorkom je dat dit gebeurt

Wouter Nijsen
19 december 2018, 9:33
2 min leestijd
Apple stuurde ongevraagd notificaties: zo voorkom je dat dit gebeurt

Apple heeft recentelijk ongevraagd notificaties naar gebruikers gestuurd, met promoties voor bepaalde apps of diensten. Gebruikers hebben hier geen toestemming voor gegeven, al kun je voorkomen dat je ongewenste notificaties van apps binnenkrijgt op je iOS-apparaat. Dit is hoe.

Apple stuurde ongevraagd notificaties

Het lijkt erop dat Apple meerdere notificaties ongevraagd heeft gestuurd. Veel Amerikaanse gebruikers klagen op Twitter dat ze een melding hebben gekregen op hun iOS-apparaat, die bijvoorbeeld de nieuwste aflevering van Carpool Karaoke promoot, of de integratie van Apple Music op de Amazon Echo onder de aandacht brengt.

Het lijkt er niet op dat alle gebruikers deze notificaties hebben ontvangen. Wel is het zo dat de apps in kwestie – de TV- en Apple Music-app – standaard op iOS-apparaten staan en gebruikers er niet bewust voor hebben gekozen om deze te installeren of gebruiken.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple zomaar notificaties stuurt; eerder deze maand deed het bedrijf uit Cupertino dit ook om gebruikers in de Verenigde Staten over te halen om te upgraden naar de nieuwe iPhone XS of iPhone XR.

Zo voorkom je ongewenste notificaties

Hoewel de notificaties van de Apple Music- en TV-app niet bij Nederlandse gebruikers is verschenen, is het wel handig om te checken aan welke apps jij toestemming hebt gegeven om meldingen te sturen. Dit kun je zelf bepalen via de instellingen van je iPhone of iPad. Volg daarvoor de stappen hieronder.

  1. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Berichtgeving’;
  2. Selecteer vervolgens een app, waarna je verschillende opties ziet verschijnen;
  3. Zet het schakelaartje achter ‘Sta berichtgeving toe’ uit om te zorgen dat je geen notificaties meer van die app krijgt.

Een andere manier om notificaties te beheren, is door in het Berichtencentrum een melding naar links te vegen en op ‘Beheer’ te tikken. Kies je vervolgens voor ‘Schakel uit…’, dan krijg je geen meldingen meer te zien.

Ook interessant: 3 manieren waarop iOS 12 notificaties eindelijk verbetert

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's