Ongerapporteerde functie in SDK 2.2
Redactie

Vandaag is door een ontwikkelaar een ongerapporteerde functie in de SDK 2.2 voor de iPhone gevonden. Het gaat om de uitvoer van video naar een extern apparaat.

Zijn ontdekking heeft hij gelijk in een simpele applicatie verwerkt, om aan de wereld te laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn. In het filmpje laat hij alleen een pijl zien op een lcd tv, die hij kan besturen door de iPhone te bewegen.

In de toekomst zou je hierdoor kunnen gaan denken aan wii-achtige games, waarbij je de iPhone, met draadloos video signaal, als controller kan gebruiken. Het is echter jammer de de iPhone geen top prestaties kan leveren, dus dit zullen dan altijd kleine games blijven. Ook is het draadloze video signaal nog niet uitgevonden voor de iPhone, maar dit zal niet heel moeilijk zijn.

<br />

Het is nog niet duidelijk of dit een ongerapporteerde functie is die apple toestaat, of dat de ontwikkelaar deze zelf in elkaar heeft geknutseld, net als dat google de voice search zelf had gemaakt. Het ligt dus aan Apple of wij binnenkort leuke kleine tv-games gaan krijgen voor de iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.