De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Apple’s zelfrijdende auto’s hebben voor het eerst een ongeluk

Thomas Haenen
2 september 2018, 13:37
2 min leestijd
Apple’s zelfrijdende auto’s hebben voor het eerst een ongeluk

Apple zou in het diepste geheim al jaren werken aan zelfrijdende auto’s. Dat gaat niet altijd goed: onlangs het het bedrijf zijn eerste ongeluk.

Lees verder na de advertentie.

Ongeluk zelfrijdende auto Apple

Een testauto van Apple was op 24 augustus betrokken bij een ongeluk in Californië. Het testvoertuig botste op de auto van een andere bestuurder tijdens het invoegen. Niemand raakte gewond en de schade bleef beperkt. Apple’s auto reed namelijk slechts stapvoets, terwijl de andere auto iets meer dan 20 kilometer per uur reed.

Uit Apple’s aangifte van het ongeluk blijkt dat het bedrijf de Lexus RX 450h gebruikt voor zelfrijdende auto’s. Ook Waymo, het bedrijf achter de zelfrijdende voertuigen van Google, gebruikt dat model.

Apple autonoom systeem

Bedrijven die zelfrijdende auto’s testen in de Verenigde Staten zijn verplicht om elk ongeluk te melden. Het is voor het eerst dat Apple een dergelijk incident meldt. Dat terwijl er al zeker sinds 2015 geruchten gaan dat Apple aan zelfrijdende auto’s werkt.

Auto’s of software?

Vooralsnog houdt Apple de kaken echter stijf op elkaar over het project. Het bedrijf doet eigenlijk nooit officiële uitspraken over de status van de zelfrijdende auto’s. Wel weten we dat men veel werknemers van Waymo, Uber, Tesla en andere automakers heeft overgenomen. Daaronder vallen ook enkele grote namen in het veld, wat suggereert dat Apple de technologie zeer serieus neemt.

Volgens sommige bronnen werkt Apple aan software voor de auto’s en worden de voertuigen zelf geproduceerd door andere fabrikant. Anderen speculeren echter dat we in de toekomst ook een heuse ‘Apple Car’ kunnen verwachten.

Reken er echter maar niet op dat Apple’s zelfrijdende auto op korte termijn onthuld wordt, zoals volgende week bij de launch van de iPhone XS. De meeste bronnen verwachten dat een eventuele zelfrijdende auto van Apple pas op z’n vroegst in 2023 officieel onthuld wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DMV
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu