Placeholder

De Zwitserse horlogemaker Swatch heeft het zinnetje ‘one more thing’ in handen gekregen. Dat was altijd een uitspraak van Steve Jobs als hij nog een verrassing in petto had aan het einde van Apple-events.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

One more thing

“But there is one more thing…” Als wijlen Steve Jobs dat zinnetje uitsprak tegen het einde van een Apple-evenement, wist je een paar dingen zeker: het publiek begint te gillen en Steve Jobs heeft nog een uitsmijter die je gaat verrassen. Een paar van die ‘One More Thing’-producten waren de iPod Shuffle, Facebook en Apple TV.


Nu heeft horlogemaker Swatch het zinnetje als merknaam geregistreerd. Tenminste, dat deed het bedrijf in november van vorig jaar al, maar is nu pas aan het licht gekomen. Swatch mag ‘one more thing’ tot 2024 gebruiken, maar alleen in Zwitserland. In andere landen heeft Swatch er geen invloed op.

Onduidelijk is waarom Swatch dat zinnetje zo graag wil gebruiken, maar dat het bedrijf inspiratie bij Apple vindt, is niet nieuw. Zo wilde het ooit al eens ‘Tick different’ gebruiken voor de horloges, een verwijzing naar Apple’s beroemde ‘Think different’-campagne.

https://www.youtube.com/watch?v=hyCzbXx9i-M

Swatch en Apple

Sinds dit jaar zit Apple in hetzelfde vaarwater als Swatch, namelijk als horlogemaker. Echter, Swatch maakt geen smartwatches en Apple met de Apple Watch wel. Wel implementeert Swatch tegenwoordig ‘slimme’ functies als Bluetooth en NFC-ondersteuning in zijn horloges. Swatch zit wel in dezelfde prijsklasse als de Apple Watch Sport.

Toen Steve Jobs overleed en Tim Cook aan het roer van Apple kwam, is hij wat spaarzamer omgesprongen met de term ‘one more thing’. Tot vorig jaar, toen gebruikte Cook het zinnetje als aankondiging voor de Apple Watch.

Als het geen iPhone is

Momenteel maakt Apple reclame voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus met het zinnetje: “If it’s not an iPhone, it’s not an iPhone”. De nieuwste advertentie rond die slogan toont een filmpje op rijm waarin Apple Pay centraal staat. Wij kunnen in Nederland en België nog steeds niet draadloos betalen met onze iPhone, onbekend is wanneer dat wel kan.

https://www.youtube.com/watch?v=58gAy85dwf0

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.