Zuid-Koreaanse waakhond stelt onderzoek naar Apple in

Rutger Otto
28 juni 2016, 10:33
1 min leestijd
Zuid-Koreaanse waakhond stelt onderzoek naar Apple in

Een Zuid-Koreaans overheidsorgaan gaat Apple onderzoeken over ‘enige zaken’, maar op welk vlak dat precies zal zijn, wil de mededingingswaakhond niet kwijt.

Onderzoek naar Apple in Zuid-Korea

Het hoofd van de Fair Trade Commission (FTC) van Zuid-Korea heeft dat gezegd tijdens een ontmoeting met het parlement, schrijft Reuters. Wat de aanleiding precies is, blijft onduidelijk. Daarover wilde de voorzitter Jeong Jae-Chan niets kwijt, toen een parlementslid daarom vroeg. Mogelijk onderzoekt de toezichthouder overeenkomsten tussen Apple en providers van Zuid-Korea, zo meldden lokale media eerder deze maand.

iphone 6s plus review 4

Eerder conctact met FTC

Apple heeft bij Reuters niet gereageerd op het onderzoek. Het bedrijf is echter niet onbekend met de autoriteit. In 2012 kwam Apple al in aanraking met de FTC, toen het een aanklacht indiende tegen rivaal Samsung. Het Koreaanse techbedrijf zou patenten van Apple hebben geschonden op het gebied van draadloze technologie. Die beschuldiging kwam temidden van een reeks aanklachten over en weer over smartphonefuncties en ontwerpkeuzes. Uiteindelijk werd Samsung door de commissie vrijgesproken van patentschending.

Het zou kunnen dat Apple onderzocht wordt voor agressieve deals met aanbieders. Internationaal heeft Apple het op die manier vaker aan de stok gehad met overheden door oneerlijke prijsafspraken die met providers werden gemaakt. Daarvoor kreeg Apple vorig jaar bijvoorbeeld omgerekend nog zo’n 585.000 euro boete in Taiwan.

Lees meer over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu