Onderzoek: iPhones in Nederland
Redactie

Een onderzoeksbureau, Telecompaper, heeft onderzoek gedaan naar de iPhones in Nederland. Uit dit onderzoek is als resultaat gekomen dat er ongeveer 425.000 iPhones gebruikt worden in Nederland. Op dit moment is de iPhone alleen te koop bij T-Mobile, maar uit het onderzoek blijkt dat ruim 25% van de iPhones geen T-Mobile simkaart heeft.

T-Mobile, KPN en Vodafone

In de resultaten van het onderzoek kunnen we zien dat T-Mobile, KPN en Vodafone de populairste providers zijn onder de iPhone-gebruikers. T-Mobile is nog steeds de populairste provider, want er zijn ongeveer 300.000 iPhones bij T-Mobile aangesloten.

KPN en Vodafone blijven ver achter T-Mobile, maar dit is te verwachten omdat ze de iPhone nog niet officieel verkopen. Toch hebben de twee providers een aardig marktaandeel weten te pakken, want samen hebben ze ruim 25% van de iPhone-gebruikers als klant.

Alle cijfers op een rijtje

  • T-Mobile heeft naar verwachting 300.000 iPhones op het netwerk
  • KPN heeft naar verwachting 60.000 iPhones op het netwerk
  • Vodafone heeft naar verwachting 50.000 iPhones op het netwerk
  • De overige 15.000 iPhone-gebruikers zijn klant bij een andere provider

Deze cijfers zijn niet bevestigd door de providers zelf, maar T-Mobile heeft aangegeven dat ze het einde van de maand de cijfers bekend gaan maken. Tot die tijd blijven deze cijfers dus nog onbevestigd, maar het onderzoek is natuurlijk wel geloofwaardig.

Bron: WebWereld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.