iPhone 2019 krijgt mogelijk ‘onbreekbaar’ scherm van Samsung
Florence Peeters

Samsung Display heeft een nieuw ‘onbreekbaar’ scherm gepresenteerd. Het display is beter bestand tegen extreme temperaturen en vallen dan huidige schermen. Deze uitvinding zien we mogelijk terug op de iPhone 2019.

Onbreekbaar scherm

Samsung is samen met LG leverancier van alle oled-schermen die Apple gebruikt voor de iPhone. Het nieuwe display van Samsung is getest door het 26 keer achter elkaar van 1,2 meter te laten vallen. Daarnaast werd het scherm blootgesteld aan extreem hoge en lage temperaturen. Het paneel vertoonde achteraf geen schade aan de voor- of zijkanten en functioneerde normaal.

mobiel internet buitenland

Om zeker te zijn van de kwaliteit van het scherm, heeft Samsung Display het scherm ook van 1,8 meter laten vallen. Dit is hoger dan de militaire standaard in de Verenigde Staten.

Versterkt plastic

Bij huidige schermen is er een glazen beschermlaag over het display heen gemonteerd. Het nieuwe paneel bestaat uit een flexibel oled-paneel met versterkt plastic als beschermlaag. Daardoor moet het scherm minder snel breken. Dat er plastic in plaats van glas is gebruikt, maakt het smartphone-onderdeel ook nog eens lichter. Samsung zegt dat consumenten het scherm ook terug gaan zien op displays in auto’s, game consoles, mobiele legerapparatuur en tablets.

Keuze in uitvindingen

Eerder onthulde producent Corning al Gorilla Glass 6. Ook zij gebruiken een nieuw soort materiaal om telefoonschermen minder snel te laten barsten. Omdat Apple investeerder is van Corning, zien we deze schermtechniek misschien al terug bij de drie nieuwe iPhones die in september uitkomen. Mogelijk is het risico op een kapot scherm in de toekomst dan eindelijk verleden tijd.

→ Lees meer over alle producten die Apple dit jaar nog uitbrengt

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.