Omzet Nederlandse providers daalt verder

Gijs Ettes
19 maart 2014, 15:18
1 min leestijd
Omzet Nederlandse providers daalt verder

De omzet die Nederlandse providers halen uit bellen, sms’en en dataverkeer is het afgelopen jaar verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper. De totale omzet van de telecomaanbieders slonk met 6,7 procent tot 5,4 miljard euro.

De omzet van Nederlandse providers daalde in 2011 met 3,8 procent ten opzichte van 2010. De daling was het afgelopen jaar dus sterker, wat vooral is te wijten aan de teruglopende omzet uit bellen en sms. De lagere maximumtarieven voor gespreksafgifte en roaming verklaren circa een derde van de omzetdaling, aldus Telecompaper. Mobiel internet en sms bepalen het gros (41,4 procent) van de totale omzet, maar compenseren de teruglopende inkomsten uit spraak niet.

Geen goed nieuws dus voor Nederlandse providers en Telecompaper verwacht niet dat de cijfers dit jaar positiever worden. Het onderzoeksbureau voorspelt een verdere daling van de omzet met 4,0 procent tot 5,2 miljard euro. In 2018 zal de omzet nog ‘maar’ 5 miljard euro bedragen.

Nederlandse providers stunten met prijzen

KPN is momenteel de grootste mobiele provider in Nederland met 48 procent, gevolgd door Vodafone (26 procent) en T-Mobile (25 procent). De teruglopende omzet betekent dat mobiele providers in Nederland zich meer richten op het aanbieden op (snel) mobiel internet. Daarnaast moeten ze stunten met prijzen om te voorkomen dat klanten ‘overlopen’ naar een concurrent. Dat levert onder andere interessante iPhone aanbiedingen op, zoals je kunt zien in het overzicht hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu