Omzet Apple Benelux 2,5 miljard dollar
Redactie

Ongeveer 1,6 procent van de totale omzet van Apple komt uit de Benelux. Het bedrijf zet in België, Nederland en Luxeburg jaarlijks 2,5 miljard dollar om.

Dat is 1,94 miljard euro. Apple maakt dergelijks cijfers normaliter niet bekend, deze cijfers zijn ontdekt door NUtech. De omzetcijfers worden genoemd in een vacature van Apple.

In die vacature zoekt Apple iemand voor de functie van Financial Controller. De vacature is inmiddels verwijderd, maar bevatte de zin: “Je bent een spil in het doorlopende succes van Apple in de Benelux met ruim 2,5 miljard dollar omzet.”

Normaal gesproken maakt Apple nooit cijfers per land bekend, alleen per werelddeel. Afgelopen boekjaar was de omzet van Apple in Europa 36,3 miljard euro. Met 2,5 miljard dollar zou Apple zou Apple in de Benelux dus 6,9 procent van zijn Europese omzet draaien.

Het is niet duidelijk of de 2,5 procent van de Benelux gaan over dezelfde perioden als waarover Apple officiële resultaten bekend maakt. Die boekjaren lopen niet gelijk met de normale kalender.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.