Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Dit shirt houdt via je iPhone bij hoe fit je bent

Rutger Otto
14 mei 2014, 11:52
1 min leestijd
Dit shirt houdt via je iPhone bij hoe fit je bent

Je hoeft niet te wachten op de komst van de iWatch. Het bedrijf OMsignal maakte van een shirt een wearable dat je gezondheid registreert en de gegevens meteen naar je iPhone stuurt. Wordt het OMsignal shirt het fitness-kledingstuk van de toekomst?

Lees verder na de advertentie.

Als het aan OMsignal ligt, is dat inderdaad te bedoeling. In de stof zit een enorme hoeveelheid sensoren, die constant je lichaamsconditie monitoren. Onder meer wordt je hartslag bijgehouden, evenals informatie over je ademhaling, hoe hard je beweegt en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast werkt het OMsignal shirt als stappenteller, want zelfs dat wordt geregistreerd.

https://www.youtube.com/watch?v=MDa_af2pAdo

De data wordt via bluetooth verstuurd naar een speciaal ontwikkelde iPhone app, zegt Jesse Slade Shantz van OMsignal. “Je ziet de data meteen op je iPhone. Dankzij algoritmes en informatie uit de cloud kun je meteen informatie zien over bijvoorbeeld je ademhaling tijdens je fitness-sessie.”

Overigens werkt het shit niet alleen tijdens training. Volgens OMsignal registreert het eveneens je beweging wanneer je gewoon op kantoor bent. Er komen vier verschillende versies op de markt: een shirt voor onder je trui, een hemd, een t-shirt om te dragen en een shirt met lange mouwen.

Medisch veel mogelijk dankzij technologie

“De technologie van nu biedt veel mogelijkheden voor het medisch systeem van nu”, zegt Slade Shantz tegenover Cult of Mac. “We hebben GPS, accelerometers en allerlei manieren om biometrie vast te stellen. Met al die mogelijkheden kunnen we de gezondheidszorg democratiseren op een manier dat patiënten er beter van worden.”

Of Apple al interesse heeft getoond in OMsignal vertelt Slade Shantz niet. Wel is er interesse vanuit bepaalde techbedrijven en vanuit modebedrijven.

Het shirt is nu online te pre-orderen vanaf 199 dollar (145 euro). De eerste levering vindt deze zomer plaats. Met de textiel zit het wel goed, nu moet alleen de hardware nog geoptimaliseerd worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu