‘Apple heeft schuld bij Samsung: oled-schermen zijn de oplossing’
Michel van 't Klaphek

Apple staat in het krijt bij Samsung. Het bedrijf uit Cupertino heeft veel minder oled-schermen nodig dan verwacht vanwege de tegenvallende iPhone-verkoop. Apple wil de oled-panelen daarom voor andere producten gebruiken om toch aan het contract met Samsung te voldoen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Apple gebruikt oled-schermen Samsung voor iPad en MacBook’

Dat claimt de Koreaanse website ETNews op basis van bronnen in de productieketen. Al sinds de iPhone X is Samsung Apples leverancier voor oled-schermen. Begin dit jaar gaf laatstgenoemde een omzetwaarschuwing af vanwege de tegenvallende iPhone-verkoop. Vanwege het contract heeft Apple een betalingsverplichting bij Samsung.

iPad Pro 2018 review

Nu het erop lijkt dat Apple een stuk minder oled-schermen nodig heeft dan verwacht wordt er naar een oplossing gezocht. In plaats van de schuld met geld betalen wil de iPhone-maker de ongebruikte panelen gebruiken voor andere producten, zoals iPads en MacBooks. Volgens de bron heeft Apple deze oplossing voorgesteld aan Samsung, maar is er nog geen definitief besluit.

Alleen maar winnaars?

Als de deal doorgaat wordt niet alleen Apple er beter op, maar waarschijnlijk ook de gebruikers. Het zou er namelijk voor zorgen dat de iPad en MacBook sneller overstappen naar de kwalitatief betere oled-schermen, in plaats van de huidige lcd- en ips-panelen. De bron voegt eraan toe dat Apple vermoedelijk eerst de duurdere iPad Pro overzet naar oled-schermen.

Afgelopen mei werd voor de eerste keer gesproken over een MacBook Pro met oled-scherm. Het gerucht was echter afkomstig van een website die we nog niet zo vaak hadden gehoord als het om Apple-geruchten gaat, dus de betrouwbaarheid was moeilijk vast te stellen. ETNews heeft wat dat betreft een betere staat van dienst. De website claimt dat Apple de nieuwe oled-schermen voor een 16 inch-MacBook Pro gaat gebruiken.

Over de MacBook Pro

Eerder dit jaar bracht Apple de MacBook Pro (2019) uit. Het is de krachtigste Apple-laptop ooit en ook het toetsenbord is flink verbeterd. De vorige Pro kreeg veel kritiek vanwege het toetsenbord met ‘vlindermechanisme’-techniek, en die feedback heeft het bedrijf ten harte genomen. Verder is de MacBook voorzien van een Retina-scherm met True Tone, minstens 16GB RAM en 256GB ssd-opslag. Wil je een MacBook Pro kopen? Neem dan een kijkje in onze prijsvergelijker voor de beste deals.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.