‘Pas in 2019 hebben alle iPhones een OLED-scherm’

Lars Paijmans
6 maart 2017, 14:23
1 min leestijd
‘Pas in 2019 hebben alle iPhones een OLED-scherm’

Hoewel Apple dit jaar al één iPhone uitrust met een OLED-display, duurt het nog wel even tot alle iPhones deze nieuwe schermtechniek krijgen. Pas vanaf 2019 is een OLED-scherm iPhone de norm.

Lees verder na de advertentie.

OLED-scherm iPhone vanaf 2019

Een nieuw gerucht afkomstig uit Korea stelt dat Apple voorlopig niet helemaal afscheid neemt van LCD-schermen (via Patently Apple). Hoewel iedereen het erover eens lijkt te zijn dat dit jaar de iPhone 7S en iPhone 7S Plus nog een ‘ouderwets’ LCD-display krijgen, zal dit ook in 2018 nog het geval zijn.

OLED-scherm iPhone

Apple zou in gesprek zijn met drie verschillende Koreaanse leveranciers. Voor de iPhone 8 worden er 60 miljoen OLED-schermen gemaakt, om volgend jaar het dubbele aantal te bereiken. Pas in 2019 zou de volledige iPhone-lijn worden voorzien van een OLED-scherm. Omdat Apple hiermee overstapt op een volledig nieuwe schermtechniek, is het idee dat het bedrijf dit in stapjes doet niet eens zo gek.

Wat betekent dit gerucht?

Mocht dit gerucht kloppen, dan betekent het dat er in 2018 minstens één iPhone zonder OLED verschijnt. Dit zou bijvoorbeeld een nieuwe iPhone SE kunnen zijn, het budgettoestel dat Apple goedkoper kan houden door LCD te blijven gebruiken. Een andere mogelijkheid is dat de bron doelt op de productie van alle iPhones. Ook in 2018 blijven er immers iPhone 7S’ uit de fabriek rollen.

Als Apple het huidige schema aanhoudt zal de iPhone 7S pas rond 2019 niet meer direct via Apple worden verkocht. Als je die theorie aanhoudt klopt het ook dat alle iPhones in dat geval in 2019 met OLED zijn uitgerust.

Lees ook: 4 redenen om uit te kijken naar een iPhone met OLED-display

Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen