De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Nieuwe MacBook Air krijgt oled-scherm (maar is wel kleiner)’

Piet-Jan Lentjes
31 maart 2023, 9:09
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Air krijgt oled-scherm (maar is wel kleiner)’

Volgens geruchten zit er een nieuwe MacBook Air met oled-scherm aan te komen. Het scherm van deze laptop is wel iets kleiner dan die in de huidige MacBook Air.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Air krijgt (kleiner) oled-scherm

Volgens Ross Young (expert op het gebied van displays) is Apple druk bezig met de ontwikkeling van een MacBook Air met een 13,4 inch oled-scherm. Dit model van de MacBook Air heeft dus een iets kleiner scherm dan de huidige versie van de laptop. Die heeft namelijk een lcd-scherm van 13,6 inch.

Dit zei hij in een tweet die alleen toegankelijk is voor abonnees. Daarnaast vertelde hij dat de MacBook Pro waarschijnlijk pas in 2026 een oled-scherm gaat krijgen. Volgens de display-expert heeft Apple pas dan genoeg capaciteit om voldoende oled-schermen voor de laptops te produceren. Tot dat moment daar is gaan de leveranciers zich vooral richten op oled-schermen voor tablets, zoals de iPad Pro.

ipad pro oled-scherm

In december zei Young al dat Apple plannen heeft om de MacBook Air in 2024 te voorzien van een oled-scherm. Daarnaast komt er volgens Young in 2024 ook een nieuwe iPad Pro met oled-scherm. Dankzij de oled-schermen hebben deze Macs en iPads een betere helderheid, contrast en zijn ze energiezuiniger (ten opzichte van lcd-schermen).

iPhone SE 4 krijgt ook oled-scherm

Niet alleen de volgende MacBook Air krijgt een oled-scherm, want onlangs zei Ming-Chu Kuo dat ook de iPhone SE 4 zo’n scherm krijgt. Het scherm van de iPhone SE 4 wordt dan hetzelfde als de iPhone 14.

iPhone SE 4 renders

Volgens de Koreaanse website The Elec ligt dat ook voor de hand. De iPhone SE 4 is een instap-iPhone, daarom is het slim om de al aanwezige voorraad te gebruiken. Aangezien de iPhone 13 en de iPhone 14 hetzelfde oled-scherm gebruiken, is er waarschijnlijk genoeg voorraad om ook de nieuwe iPhone SE 4 van een oled-scherm te voorzien.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu