‘Leveranciers niet op tijd klaar met schermen voor oled-iPhone’

Rutger Otto
17 november 2016, 8:57
2 min leestijd
‘Leveranciers niet op tijd klaar met schermen voor oled-iPhone’

Apples oled-leveranciers redden het niet om de productie zodanig op te schroeven dat ze schermen voor de volgende iPhone op tijd kunnen leveren. Ook komend jaar zouden iPhones het met een lcd-scherm doen.

Lees verder na de advertentie.

Oled-iPhone niet op tijd

Er gaan al lang geruchten dat Apple in 2017 een iPhone met oled-scherm zou willen uitbrengen, maar hoe vurig het bedrijf dat ook hoopt, de productie is er niet klaar voor. Dat schrijft Bloomberg. De vier grootste leveranciers voor oled-displays kunnen hun productie niet tijdig opschalen, zeggen anonieme bronnen.

Het is bekend dat oled-schermen lastig te maken zijn, zeker op de grote schaal die Apple voor ogen heeft. De vier grootste producenten van deze displays zijn Samsung Display, LG Display, Sharp en Japan Display. Van de vier fabrikanten zou Samsung de enige zijn die volgend jaar oled-schermen voor Apple maakt, maar het zijn er dan waarschijnlijk niet genoeg om aan de vraag te voldoen. Het bedrijf moet namelijk ook displays maken voor zijn eigen smartphones.

AMOLED-scherm iPhone

Grote bestelling

Apple zou 100 miljoen oled-schermen bij Samsung hebben besteld voor het komende jaar, schrijft Bloomberg. Daarvan zou de fabrikant slechts een deel voor de feestdagen kunnen opleveren, terwijl sommige analisten voorspellen dat er 90 miljoen toestellen verkocht kunnen worden in de laatste drie maanden van 2017.

Overigens is de bestelling van Apple voor Samsung voor displays die groter zijn dan 5-inch. Daarmee lijkt het Plus-model van de komende iPhone als eerst van oled voorzien te worden.

Toch oled in 2017?

Er zijn oplossingen om volgend jaar tóch een oled-iPhone te kunnen uitbrengen. Dinsdag zei de bekende analist Ming-Chi Kuo nog dat Apple niet twee, maar drie nieuwe iPhones zal presenteren. Naast de reguliere 4,7-inch en 5,5-inch modellen met LCD zou er één oled-toestel komen. Deze zou een 5,8-inch scherm krijgen die helemaal van rand tot rand loopt. De nieuwe telefoons zouden allemaal een glazen achterkant krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen