Dit iPhone 8-concept is het ultieme eerbetoon aan de eerste iPhone

Lars Paijmans
6 april 2017, 15:39
2 min leestijd
Dit iPhone 8-concept is het ultieme eerbetoon aan de eerste iPhone

Als de iPhone 8 echt een ode wordt aan de eerste iPhone, dan zou hij zomaar op dit concept kunnen lijken.

Eerbetoon aan de eerste iPhone

De Nederlandse ontwerper Martin Hajek heeft een nieuw iPhone concept afgeleverd. Na het lezen van het gerucht dat Apple de allereerste iPhone als inspiratie voor de iPhone 8 zou gebruiken, ontwierp hij een mix tussen de iPhone 7 Plus en allereerste iPhone. Zoals je hieronder ziet, stelt hij een oled iPhone voor waarbij de voorkant nagenoeg volledig uit een scherm bestaat. Alleen aan de bovenkant is ruimte voor een microfoon en frontcamera.

OLED iPhone concept

Vooral de achterkant doet denken aan de eerste iPhone die Apple tien jaar geleden presenteerde. De bovenkant is lichtgrijs, terwijl eenderde van het toestel aan de onderkant een grote zwarte balk heeft. Dit ziet er klassiek uit en kan een praktische reden hebben. Apple zou namelijk aan draadloos opladen werken voor de iPhone 8, maar daar kan niet ieder materiaal voor gebruikt worden. Door een glazen zwarte balk aan de onderkant te plaatsen, kan dit een uitkomst zijn voor het opladen van je iPhone zonder kabels.

Verder houdt Hajek zich netjes aan alle prominente geruchten over de iPhone 8. Zo heeft het 5,8-inch toestel een dubbele camera, een Touch ID-sensor die in het scherm verwerkt zit en een kraakhelder iPhone oled-display.

OLED iPhone concept

OLED iPhone concept

Tijd voor een nieuw ontwerp

De afgelopen maanden hebben wel al meerdere concepten van de iPhone 8 voorbij zien komen. Ontwerpers zijn dit jaar extra vroeg begonnen met het maken van hun versie van de eerstvolgende iPhone, omdat ook de geruchtenmolen al zo opvallend vroeg op gang kwam. Dit zou te maken hebben met het compleet nieuwe design, waar Apple meer tijd voor nodig heeft. Daarom is de productie relatief vroeg begonnen en lekte ook eerder informatie uit dan we gewend zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's